• DOLAR 32.47
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2434.753
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle:

 

BATMAN BASIN.COM; `Kuran İlimleri ve Meal Sınavı İçin 20 Bin Kitap Basıldı`
Kuran Nesli Platformunun 18 Kasım 2012de 2.sini düzenleyeceği Kuran İlimleri ve Meal Sınavına kaynak eseri kitap 20 bin adet basıldı.
`Üzüm Pekmezi Yapılmaya Başlandı`
Batman Gercüş ilçesinde toplanan üzümlerin sıkılmasıyla pekmez, cevizli sucuk, bastik ve pestil yapılıyor.

 

BATMAN UMUT GAZETESİ: `Ilısu Projesi`nde Hedef 2014`
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, GAP kapsamında yapılan yatırımların en önemlilerinden biri olan Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santralinin tamamlanma tarihini bir yıl erkene alarak 2014 olarak belirledi.
`Üzüm Hasadı Başladı`
Bağlarıyla meşhur olan Batman`ın Gercüş ilçesinde üzüm hasadı başladı.

 

BATMAN PUSULA GAZETESİ: `Huysuzlanan At Sahibini Öldürdü İddiası`
Önceki gün evine yakın bir yerde ölü olarak bulunan 35 yaşındaki Fetullah Demirtaş`ın ölüm nedeni atına yem vermek isterken birden bire huysuzlanan atın çifte atması sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi.
`Vali Arslan Yeni Hizmet Binasını İnceledi`
Batman Valisi Yılmaz Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü`nün yeni hizmet binasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

 

BATMAN MEDYA GAZETESİ: `Ilısu 1 Yıl Erken Tamamlanacak`
Batman`ın tarihi ilçesi Hasankeyf`i sular altında bırakacak olan Ilısu Barajının belirlenen tarihten 1 yıl daha erken tamamlanacağı açıklandı.
`Soğuktan Titredi!`
Aile bütçelerini katkıda bulunmak için sokakta çalışan çocuklar, geceyarılarına kadar dışarıda kalıyor.

 

BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ:`Eğitim-Bir-Sen: \"Yeni Açılan Okullarda Atama Usulü Kabul Edilemez\"`
Batman Eğitim-Bir-Sen Yönetim Kurulu Başkanı M.Şafi Özperk, Batman`da yeni açılacak olan Gültepe İlköğretim Okuluna yapılacak öğretmen ataması ile ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğünün usule ve yönetmenliğe aykırı hareket ettiğini öne sürdü.
`Kaçak Sigara Operasyonu`
Batman`da düzenlenen operasyonda 17 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.

 

BATMAN POSTASI GAZETESİ: `Hastane Personelinin Adına Yüzlerce Reçete Yazılmış`
Batman Bölge Hastanesinde çoğunluğunu özel güvenlik görevlilerinin oluşturduğu personel adına yüzlerce sahte reçete yazıldığı ortaya çıktı.
`Bin 500 Öğrenciye Eğitim Veren Okulda Su Yok`
Kozluk ilçesinde bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü Atatürk ilköğretim okulunda su yok. Okul yönetimi sorunların çözümü için velilerle toplantı düzenledi.

 

BATMAN GAZETESİ: `Trak Ailesi Tehlikeyle İç İçe Yaşıyor`
5 Kişilik aile, depremde zarar gören evde yaşam mücadelesi veriyor. Güneykent Mahallesinde ikamet eden 5 nüfuslu Trak ailesinin yaşadığı ev, Van ve Şırnak depremlerinin etkisi ile büyük hasar gördü.
`Emniyet`ten İHL`ye Çiğ Köfte`
Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci pansiyonunda kalan öğrencilere Emniyet Müdürlüğü tarafından çiğ köfte ikramı yapıldı. Yurt yemekhanesinde gerçekleşen ikrama yurtta kalan 150 öğrenci, Yurt Müdürü Mustafa Yıldız, Müdür Yardımcıları ile birlikte Güvenlik Şube Müdürü Mehmet Sevgili, Toplumsal Destekli Polis şube müdürü Uğur Tekin, Şehit Özkan Kocaer Polis Merkezi Amirvekili Başkomiser Nurettin Çetin, Komiser Yardımcısı Ercan Gür ile Okul polisleri katıldı.

 

BATMAN BARIŞ GAZETESİ: `Aşk Beyitleri İle Yaşama Tutunuyor`
Gercüş İlçesinde ikamet eden 90 yaşındaki H.Mecit Keskin, başta Kuran-ı Kerim olmak üzere, binlerce Hadis-i Şerifi ezbere bilerek insan üstü bir özelliğe sahip.
`Gönülde Birleştiler`
Önceki gün gazetemize konu olan Afganistan uyruklu mültecilerin dramı, Valiliği harekete geçirdi.

 

BATMAN DURUŞ GAZETESİ: `Batman`da Üzüm Hasadı Başladı`
Bağlarıyla meşhur olan Batman`ın Gercüş ilçesinde üzüm hasadı başladı.

 

BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: `Çatlak Evde Yaşam Mücadelesi`
Batman da Van depremiyle hasar gören ve Şırnak depremiyle de derin çatlaklıkların oluştuğu evde ikamet eden 5 kişilik Trak ailesi, yaşam mücadelesi veriyor. Aile, Valilik SYDV görevlileri yıkılmak üzere olan eve, oturulabilir` denildiğini öne sürdü.

 

BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ:`Silah Ruhsatlarına Vali Freni!`
Can güvenliği gerekçesiyle daha önce silah ruhsatı alan bazı esnaf ve tüccarın silah ruhsatını yeniden yenilemek için başvurduğu Batman Valiliği, talepte bulunan onlarca kişinin dosyalarını Emniyet Müdürlüğü`ne aide etti.

`SGK`ya Milyon TL`lik Bina!`
Sosyal Güvenlik Kurumu`nun Batman`da hizmet binası yok. Ancak SGK, 8 bin 100 nüfuslu Beşiri ilçesine 1 milyon TL`ye ahşap görünümlü modern kompozit dizaynlı bina kazandırdı. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir