• DOLAR 32.518
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2421.857
  • ...
Seyyarlar Zabtı Rapt Altına Alınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin ESOB toplantı salonunda Mersin Vali Yardımcısı Turgut Serimer Başkanlığında gerçekleştirilen \"Esnaf Buluşmaları\" toplantısına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Uğurhan Kilis, Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Aykut. Mez itli Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Sığırcıklıoğlu, Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı Andaç Demirsoy, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hayrullah Yücesoy ile ilçe emniyet müdürleri ve oda başkanları katıldı.

 

Toplantıda kentteki ekonomik ve ticaretin geliştirilerek kayıt altına alınması, izinsiz satış yapan seyyarların faaliyetten men edilmesi ve bu kişilere müsamaha gösterilmemesi konusunda, Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe kaymakam ve belediye başkanları ile Mersin ESOB tarafından ortak mutabakat zaptı imzalandı ve Valilik onayı ile yürürlüğe girecek kararın ciddiyetle takip edilmesi istenildi.

 

Altyapı Oluşturun
Mersin Vali Yardımcısı Turgut Serimer, 12 Temmuz 2012 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Pazar yerleri yönetmeliği konusuna da değinerek, söz konusu yönetmelikle sokak aralarında gelişigüzel kurulan Pazar yerlerine artık izin verilmeyeceğini ifade etti. Serimer, bazı belediyelerin söz konusu yönetmelik kararını uygulamakta geç kaldığını belirterek, en geç yılbaşına kadar her belediyenin bu yöndeki altyapısını oluşturmasını söyledi.

 

Kağıt Üstünde Kalmasın
Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, ilimize hiç yakışmayan ve haksız rekabet yaratıp görüntü kirliliğine neden olan seyyar satıcılardan arındırılması yönünde Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve alt birim belediye başkanlıkları ve merkez ilçe kaymakamlıklarınca imza altına alınan mutabakat zaptının çok olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, en büyük beklentilerinin alınan bu kararın kağıt üstünde kalmaması olduğunu söyledi. Dinçer, geçmişte olduğu gibi belediye ve emniyet güçlerinin ısrarla alınan kararın takipçisi olması gerektiğini sözlerine ekledi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir