• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Midyat`ta Eğitimcilere Yönelik Saldırılar Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Midyat`ta okul müdürleri Ziver Deniz ve Cengiz Gültekin ile okul müdür yardımcısı Abdurrahim Demir`in saldırgan gruplar tarafından darp edilmesi eğitim sendikalarının sert tepkisine neden oldu.
 
İMKB ilköğretim okulu Müdürü Ziver Deniz, okul kantincisinin de aralarında bulunduğu bir grup tarafından darp edildi. Ardından aynı okulda görev yapan Müdür Yardımcısı Abdurrahim Demir kentin en işlek yerinde 3-4 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradı. Daha önce Acırlı beldesinde okul müdürü olarak görev yapan Cengiz Gültekin saldırıya uğramıştı.
 
Eğitimcilere yönelik artan şiddeti protesto etmek amacıyla Cengiz Gültekin`e yönelik saldırı dolayısıyla açılan davanın bu gün yapılan duruşmasının hemen öncesinde; Eğitim Birsen, Özgür Eğitim Sen ve Eğitim Sen sendikalarına mensup eğitimciler basın açıklaması düzenledi.
 
Sendikalar adına basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Abdulkadir Altay okudu.
 
Şiddetin her türlüsünü kınadıklarını ifade eden Altay, eğitimciye yapılan şiddeti de lanetlediklerini ifade etti. Altay, bireyleri iyi bir insan olarak yetiştirme amacıyla gayret gösteren öğretmenlerin, toplumun her kesiminden destek almaları gerekirken günden güne artan şiddete maruz kalmasının korkutucu boyutlara ulaştığını söyledi.
 
Eğitimcilere şiddetin arka planında, Milli Eğitim Bakanının iyi düşünülmemiş, sonucunun nereye varacağı hesap edilmemiş söz ve uygulamalarının olduğunu belirten Altay, açıklamalarına şöyle devam etti: "Bu söylemler, eğitimcinin toplumdaki itibarını sarsmış, cahil kişilerin eğitimcilere saldırılarına yeşil ışık yakmıştır. Sayın bakan İzmir`de katledilen meslektaşımızla ilgili olarak, `Bir daha böylesine acı veren olayların yaşanmaması için elbirliğiyle çocuklarımıza sahip çıkmamız ve öğretmenlerimize yapılan her hareketin geleceğimize ve ülkemize yapılmış bir saldırı olduğunu bilmemiz gerekir.`diyor. Ama öğretmene sahip çıkmaktan söz etmiyor. Öğretmene sahip çıkma ile ilgili bir adım atmıyor. Kanunsuz taleplerini menfur yollarla birilerine dayatıp bunlar gerçekleşmeyince de darp gibi kaba yöntemlere başvuran bir zihniyete sahip insanların hala olması, ilçemiz adına utanç verici olmuştur."
 
Eğitim sendikaları olarak bu çirkin saldırıyı lanetlediklerini ve yetkililerden saldırganların cezasız bırakılmamasını istediklerini ifade eden Altay, "Görevlerini kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yapan okul idarecilerinin, yönetmeliliğin isteği evrakları tamamlamasını istedikleri kantin işletmecisinin kendi isteği ile feshettiği sözleşme ile ilgili bir ay önce aynı kişiler okul müdürünü `konuşabilir miyiz` diyerek kendi mekânlarına davet ediyor ardından 3-4 kişi darp ediyorlar. Şimdi de okul müdür yardımcısına şehrin en işlek caddesinde 4 kişilik grup olarak saldırıyorlar. Bu kadar gözü dönmüşlük neden? Midyat`taki eğitimciler bunların kim olduğunu iyi bilmektedir. Bunlara tepkisini en güzel şekilde gösterecektir. Bakanlık okul idarecilerini ve öğretmenleri etkisiz hale getiren yönetmelikleri gözden geçirmeli, değiştirmeli, gerekirse bunlardan vazgeçmelidir. Öğretmenin yararına düzenlenmeyen bir yönetmelik topluma da yarar getirmez. Çünkü öğretmenler toplumun mimarlarıdır. Mağdur edilen eğitimcilere bakanlık sahip çıkmalıdır. Hükümet, memura görevinden dolayı saldırıya maruz kaldığında, saldıran kişi veya kişilere daha ağır ceza verilmesini sağlayacak kanuni düzenlemeler yapmalıdır. Bu menfur olayda mağdur arkadaşımızla yakından ilgilenen başta ilçe kaymakamımız Oğuzhan Bingöl olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Daha önce Acırlı beldesinde saldırıya maruz kalan okul müdürü arkadaşımız Cengiz Gültekin`in ilk duruşması bugün yapılacaktır. Cengiz hocamızı dün yalnız bırakmadık, bugünde yalnız bırakmayacağız."şeklinde konuştu.
 
Yapılan basın açıklamasının ardından sendika temsilcileri olaysız bir şekilde alandan ayrılarak Müdür Gültekin`e yapılan saldırı nedeniyle açılan davanın duruşmasına katılmak için adliye gittiler. Ancak duruşmanın hakimi zanlının yaşının küçük olması nedeniyle eğitimcileri duruşma salonunda dışarı çıkarttı.
(M. Sait Başaran-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir