• DOLAR 32.21
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2512.157
  • ...
Erdoğan`dan Önemli Açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO`da kooperatifçilik strateji belgesi ve eylem planını kamoyuna duyurdu. İşte konuşmasından satırbaşları:

-Türkiye son 10 yılda her alanda köklü bir değişim yaşandı. Büyüme oranı yüzde 4`lük bir büyüme hedefliyoruz. Kalkınmanın lokomotifi yatırımdır ihracattır. Eylül ayı itibariyle yıllık ihracat 147 milyar doları buldu.

-Yatırım ve ihracat arttıkça zenginleşiyor, zenginleştikçe vatandaşın refahı artıyor. Merkez Bankası`nın döviz rezervi 27.5 milyar dolardı, şimdi 110 milyar doları aştı. IMF4ye olan borcumuz 1.3 milyar dolara düştü. Şimdi biz IMF`ye 5 milyar dolar borç veriyoruz, onun görüşmeleri yapılıyor.

-Komşunun hali ortada. Adaları satıyorlar, para arıyorlar. Hepsinde ciddi sıkıntılar var. 10 yıl önce biz de böyleydik. Sermaye istikrarı arar güveni arar. Para aynen civa gibidir. Neresi uygunsa oraya gider.

-İşsizlik yüzde 8.4`e geriledi. ABD`de bile işsizlik buralarda dolaşıyor. Komşuda yüzde 20`lerin üstüne çıktı. Devletin borçlanma faizi yüzde 6-7 dolayında dolaşıyor. Çiftçimize verilen kredi faizi yüzde 47 iken şimdi 0.5 aralığında dolaşıyor.

-Faiz çiftçimizi köylümüzü ciddi manada inletiyordu. Devlet borçlanırken 9 ay vadeyle borç alabiliyordu. Şimdi 9 yıl borçlanabilen Türkiye var. Çünkü güven var istikrar var.

-Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. kredilere ilişkin kullandıkları rakamlar da çarpıcı. Kredi kullanabilen ortak sayısı geçtiğimiz temmuz ayı itibariyle 255 bin kişiye ulaştı.

-Esnafın Halkbank`tan kullandığı kredi miktarı geçtiğimi ay son uitibariyle 6.5 milyar lirayı geçti. Daha da büyütmek her kesimin payına düşen refahı orantılı şekilde artırmak istiyoruz.

-Yeni kooperatifçilik sisteminin odağında daha elverişli ortam sağlama hedefi bulunuyor. 7 stratejik hedef ve 36 eylem planı belirledik.

Bu haberler de ilginizi çekebilir