• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
CHP Kendi Oyununda Boğulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Ankara`ya indirilen Suriye uçağı sonrası yaşanan gelişmelere değinerek, şunları söyledi:

``AKP Hükümet`i, ülkemizi Suriye üzerine kışkırtanların, savaş ve silah baronlarının oyununa gelmemek için azami dikkat ve özen göstermelidir. Hava sahamızı kullanan bir uçakla ilgili şüphelerin gereği süratle yapılmalı ve ülkemize çevrilme ihtimali olan silahların sevkıyatına uluslararası sözleşme ve anlaşmalar doğrultusunda fırsat verilmemelidir.

Dün Ermenistan`a ait bir kargo uçağının bu tutumla Erzurum`da inişe mecbur bırakıldığı anlaşılmaktadır. Ancak bu ve benzeri önleyici müdahaleler dozunda ve ayarında yapılmalıdır. Karşı tarafı tahrik ve rencide edici eğilimlerden sakınılmalı, özellikle sorunlu komşu ülkeler sayısına yenilerini eklemekten kaçınılmalıdır.``

İsim vermeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar`ın, Türkiye`nin istemesi durumunda 3 saatte Şam`a varacağı yönündeki sözlerine değinen Bahçeli, şözlerine şöyle devam etti:


``Üstelik Kandil`e bir saatte gitmeyi ağızlarına alamayan acizler, Şam`a üç saatte varılabileceğinin adeta müjdesini vermeye bile başlamışlardır. Türk milleti Şam`a değil, Kandil`in kalbine Türk bayrağının dikilmesini istemektedir.

CHP kendi oyununda boğulacak

Bahçeli, grup toplantısının ardından, gazetecilerin soruları üzerine, CHP`nin, rahatlıkla çıkması gereken Anayasa değişikliğini istismar konusu haline çevirdiğini öne sürerek, ``CHP aklınca bir siyasi oyun oynamıştır ama bu oyunun içinde kendisi boğulacaktır`` dedi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir