• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Kutsal Topraklarda Hac Heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dünyanın dört bir yanından Mekke`ye gelen hacı adayları arife günü ile Kurban Bayramı`nda gidecekleri Arafat, Müzdelife ve Mina`yı ziyaret ederek hac hazırlığı yapıyor.

Mekke`ye gelen yaklaşık 55 bin Türk hacı adayı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen kafile başkanlarıyla Kabe`yi tavaf ederken, Arafat bölgesinde bulunan Cebel-i Rahme Tepesi ile Müzdelife ve Mina gibi kutsal mekanları da ziyaret ediyor.

Arafat`ta dua edip namaz kılan hacı adayları arife günü kalacakları Müzdelife ile Kurban Bayramı`nda şeytan taşlayacakları Mina`yı gezerek bilgi alıyor.

Bazı hacı adayları ise Arafat bölgesinde süslenmiş develere binerek hatıra fotoğrafı çektirirken, bazıları da yol kenarlarına dizilmiş seyyar satıcılardan alışveriş yapıyor.

Hac organizasyonunu takip etmek üzere Mekke`ye gelen gazeteciler de Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Fatih Kurt eşliğinde kutsal mekanları gezerek bilgiler aldı.

Hazreti Muhammed`in ``Hac Arafat`tır`` sözünü hatırlatan Kurt, yaklaşık 4 milyon hacı adayının arife günü Arafat`ta vakfe yapacağını belirterek, ihram içerisinde Allah`a dua edeceklerini söyledi.

Hazreti Adem ile Hazreti Havva`nın cennetten çıkarıldıktan sonra ilk buluştukları yer olan Cebel-i Rahme Tepesi`nin bir ``birleşme ve buluşma yeri`` olduğunu ifade eden Kurt, arife günü burada yapılacak her duanın kabul olacağını vurguladı.

Arafat`ta hacı adaylarının adeta mahşerde buluşma anını yaşayacaklarını dile getiren Fatih Kurt, milyonlarca hacı adayının bir insan seli halinde Müzdelife`ye giderek daha sonra Mina`ya geçeceğini ve burada da Cemerat adı verilen alanda şeytanı taşlayacaklarını bildirdi.

Öte yandan Müzdelife`de hacı adaylarının kalacağı bölgeler ülkelere göre belirlenirken, ulaşım, konaklama ve diğer ihtiyaçların karşılanması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Bu arada Mina`da şeytan taşlama esnasında herhangi bir izdiham yaşanmaması için de yürüyüş güzergahları belirleniyor.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir