• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tunus`taki İslami Finans Gelişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 



TUNUS - Tunus`ta yıllar sonra laik rejimin iktidarı sonrası yeni iktidara gelen rejim, ülkenin İslami bankacılık sektörünün geliştirilmesi yoluyla yerel ekonomiyi canlandırmayı ve Tunus`u Ortadoğu`da İslami finans merkezi haline getirmeyi amaçlıyor. Ancak bazı yorumcular bu çabaları siyasi amaçlı olduğuna inanıyor.

Katar`dan yayın yapan \"El-Cezire\" televizyon kanalı, Tunus Maliye Bakanlığı yetkililerine atıfta bulunarak verdiği habere göre, Tunus Maliye Bakanlığı İslami finans için bir yasa tasarısı hazırlıklarına başladı. Şimdilik Tunus`ta sadece İslami bankaların sayısı ikidir.

 

Tunus`un yeni Başbakanı Hamadi Dzhebali, Tunus`un İslami finans için bölgesel bir merkez haline gelmek istediğini yaptığı açıklamayla doğruladı. Tunus Başbakanı Hamadi: \"Tunus İslami finans politikalarının organizasyon için yasal çerçeve hazırlamaya başladı. Bugün geleneksel bankalarla rekabet edebilecek İslam hukuku (Şeriat) ile uyumlu bankacılık sisteminin geliştirilmesi gerekir\" dedi. (Riyad Makaev - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir