• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Barzani`den Türkiye`ye Arabulucuk Teklifi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye ve PKK arasında arabulucuk yapmayı önerdi. Öcalan`ın cezaevi koşullarının düzeltilmesini öneren Barzani, "Eğer Türk devleti gerçekten PKK sorununu çözmek istiyorsa, PKK ve hatta başkanı Öcalan ile görüşmelidir" dedi.

Erbil`de yayımlanan Hewler gazetesinde yer alan habare göre Başbakan Neçirvan Barzani, İngiliz Yayın Kurulu BBC`nin Farsça bölümünün sorularını yanıtladı. Başbakan Barzani, PKK ile Türkiye arasında arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını, Türkiye`deki Kürtler`in sorununun çözümü için 3 öneri yaptıklarını söyledi. Barzani, bu önerilerden birinin PKK`nın hapisteki başkanı Abdullah Öcalan`ın şartlarının iyileştirilmesi olduğunu söyledi. Neçirvan Barzani, şöyle konuştu:

TÜRKİYE VE PKK ARASINDA ARABULUCU OLMAYA HAZIRIZ

"Türk devleti gerçekten PKK sorununu çözmek istiyorsa, PKK ve hatta başkanı Abdullah Öcalan ile görüşmelidir. PKK`nın kayıtsız şartsız silah bırakması talebi mantıklı değil. Türkiye Kürtleri`nin sorununu çözmek için önerilerimiz oldu. Türkiye ile PKK arasında arabulucu olmaya, hatta iki taraf arasında yapılacak görüşmelere ev sahipliği yapmaya hazırız. İlk başta PKK ve Türkiye çatışmaları durdurmalıdır. Öcalan`ın hapishane şartlarının iyileştirilmesi ve Kürt sorununun çözümü için ciddi görüşmelere başlanması gerekiyor."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir