• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
`İslam Bir Gençlik Hareketidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DENİZLİ - Dernek binasında yapılan seminerde genel olarak gençliğin önemi, İslami harekette gençliğin rolü konuları ele alındı. Programa konuşmacı olarak Eğitimci Feyat Özdemir Hoca, Muhammed Akgül Hoca ve Özgür Kudüs Platformu sözcüsü Murat Filiz katıldı.

Herkes Temiz Fıtrat Üzerine Yaratılır
İlk Olarak Feyat Hoca konuşma yaptı. Feyat Hoca konuşmasında Gençliğin önemine değindi. "Bu gün halkı etkileyen, onların beyinlerine, gönüllerine, zevklerine, nefislerine hitap eden o kadar çok şey var ki saymakla bitmiyor" diyen Feyat Hoca, "Bazen öyle ortamlar oluşuyor ki mesela internet ve medya gibi bunlar bizden çok daha etkili olabiliyor. Ama bu vardır ve etkilidir diye biz kendi davamızı, tebliğimizi bırakmamalıyız. Çünkü Allah-u Teâlâ Peygamberlere, müminlere size düşen tebliğdir gerisi bana kalmıştır buyuruyor. Yaşadığımız ortam bizim gelişimimize etki eder. Köy ortamında yaşayanla şehir ortamında yaşayan arasında fark vardır. Eğitimde kuramlar vardır. Bilimsel araştırmalara göre insanları etkileyen bazı şeyler doğumla gelir, diğeri ise ona eğitimle verilir. Buna göre insanı etkileyen üç şey vardır; doğumla gelen özellikler, ortamla kazanılan özellikler ve birde eğitimle kazanılan özellikler. Allah-u Teâlâ buyurur ki; `herkes temiz fıtrat üzerine yaratılır ama kişinin eğitimi ve ortamı bu temiz fıtratı etkiler, belirleyici hale getirir.` Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; Eğer iyi biriyle beraber olursan onun misali gibi eğer güzel koku satıyorsa onun kokusu sana da sirayet eder, eğer beraber olduğun kişi kötü ise demirci misali kötü koku is kokusu gibi onunla beraber olmasanız bile kötü kokusu gelir.`

Tahkiki İmanı Elde Etmek İçin Okuyacağız
Feyat Hocadan sonra Muhammed Akgül Hoca konuşma yaptı. Akgül konuşmasında kelime anlamı olarak ihlâsın bir işte Allah`ın rızasını gözetmek olduğunu söyledi. Akgül Hoca, "Efendimiz ( s.a.v) `eşinize bir lokma bile yedirmeniz sadakadır eğer ihlâs çerçevesinde olursa` buyuruyor. Onun için ihlâslı olmayan hiçbir işin neticesi Allah katında makbul değildir ve güzel olmaz. Taklidi bir imandan kurtulup tahkiki imanı elde etmek için okuyacağız. Allah-u Teâlâ`nın hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? diyor. Gençler derneğin cemiyetin sosyal, eğitim ve kültürel faaliyetlerine katılmalarıdır" dedi.

Ensar ve Muhacir Kardeşliği
"Gerek dışarıda, gerek ev içerisinde gerekse de okulda kardeşlik hukukunu korumamız gerekir" diyen Akgül Hoca, "Kardeşlerimizin kusur ve eksikliklerini görmekten ziyade onlar hüsnü niyetle bakmakla yükümlüyüz. Bu çok önemlidir `Allah-u Teâlâ bütün müminler kardeştir` buyuruyor. Eğer bunu göz ardı edersek ciddi anlamda eksik kalmış oluruz. Bu anlamda Ensar ve muhacir kardeşliğini kendimize örnek etmeliyiz" diye konuştu.

İslam Bir Gençlik Hareketidir
Son olarak Murat Filiz Konuşmasını yaptı. İslam dininin bir gençlik hareketi olduğunu vurgulayan Filiz, ilk İslam toplumunun gençler üzerine kurulduğunu söyledi. Filiz, "İslam gençlerin eliyle ilerlemiş, gelişmiştir. Medeniyetlerin, milletlerin geleceğinin mimarları, milletin gençlik damarı, taze kanı, kevseri gençlerdir. Gençliği olmayan milletler EBTER`dir, kısırdır. İslam bir gençlik hareketidir. İslam daveti ve İslam cemiyeti gençler üzerine bina edilmiş, şekillenmiş, gelişmiş ve ilerlemiştir. İslam`a en çok sahip çıkanlar ve onun etrafında savaşanlar, çalışanlar gençler olmuştur. Mekke de ilk daveti kabul edenler gençler olmuştur. Hicrete kadar Mekke`de Müslüman olanların tamamı gençlerdi. Hz Ali, Zeyd, Musab, Cafer, Zübeyir, Talha, Ebu Sad, Ebu Ubeyde ,Esma, Fatıma ve Akabe biatında Peygambere söz verenler hep gençlerdi" dedi. (Necmi Durmazer- İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir