• DOLAR 32.514
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2439.265
  • ...
Mısır ile BAE Arasında Gerginlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır Devriminden sonra körfez ülkelerinde özellikle de BAE`de güçlenen İhvan Hareketi nedeniyle BAE ile Mısır arasında diplomatik kriz yaşanıyor.
 
Son zamanlarda BAE`de İhvan`a karşı operasyonlar yapılıyor. Bu arada BAE Mısır`dan ülkede yaşananların kınamasını isteyerek hükümete ve İhvanın partisi olan Adalet Ve Özgürlük Partisine uyarı mektubu gönderdi. Bu da Mısır ile BAE arasında diplomatik krize yol açtı. Mısır diplomatik kaynakları Mısır`ın devrimini hiç bir Arap ülkesine ihraç etme gibi bir niyetinin olmadığını bildirerek BAE`nin talebinin onların içişlerine karışma anlamına geldiğini ifade ettiler. Aynı kaynaklar, "bir ülkenin diğer bir ülkeden kendi içindeki gelişmelere doğrudan müdahil olmasını istemesinin teamüllere aykırı olduğunu" belirttiler.
 
BAE`de son zamanlarda İhvan`a karşı operasyonlar yapılıyor. Bir İhvan devriminden çekinen BAE, Mısır`da karşı bir devrimin gerçekleşmesi için çaba sarfetmekle suçlanıyor. Hatırlatmak gerekir ki Mısır Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeeden Ahmet Şefik sonuçların kesinleşmesinin ardından hemen BAE`ye yerleşmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir