• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Cezaevinde Diplomalı Oldular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EDİRNE - Okumak isteyen hükümlülere her türlü imkanı sunan cezaevi yönetimi şu ana kadar çok sayıda mahkumu mezun ederek diploma sahibi yaptı. 10 yıldan bu yana eğitimlerini başarı ile tamamlayan mahkumlar için diploma ve sertifika töreni düzenleniyor.

Bu yıl yapılan törene, Edirne Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sami Kerpiççi, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, İş-Kur Edirne İl Müdürü İlhami Yaşar Çelik, F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ali Demirtaş, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmet Çelik ve Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ufuk Aslan katıldı.


Cezaevi meydanındaki törende konuşan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sami Kerpiççi, ceza infaz kurumlarında hükümlü eğitimine, sosyal yaşam biçimlerine ve tahliye sonrası uyum sorunu yaşamamaları için çeşitli rehabilite çalışmalarına çok önem verildiğini söyledi. Bu kapsamda Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu`nun eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler anlamında çok güzel işler yaptığını söyleyen Kerpiççi, yapılan mesleki ve eğitim kurslarında kendileriyle işbirliği yapan ve her türlü desteği veren kurumlara teşekkür etti.


Bu yıl yapılan törende Bilgisayar Operatörlüğü kursunda 26, Arıcılıkta 21, Ceviz Yetiştiriciliğinde 18, Karo ve Fayans döşemeciliğinde 13, kalorifer Ateşçiliği kursunda 30 olmak üzere toplam 120 mahkum sertifika almaya hak kazandı. Ayrıca, okuma-yazma kursundan 10, Açık İlköğretim Okulu mezun olan 5, Açık Öğretim Lisesi`nde 1 öğrenci mezun olarak diploma almayı başardı. Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu`nda 3 öğrenci ise üniversitede öğrenim görüyor.

CEZAEVİ MÜDÜRÜ VE MAHKUMLAR BİRLİKTE EĞLENDİ
Cezaevinde yapılan diploma ve sertifika törenlerinin ardından müzikli eğlence programı başladı. Dışarıdan davet edilen bir sanatçının konserinin ardından mahkumlardan oluşan bir müzik ekibi sahne aldı. Grubun çaldığı birbirinden güzel parçalarla protokol ve mahkumlar eğlenceli bir gece yaşadı.

Programın sonlarına doğru çalınan oyun havasında kendini tutamayan bazı mahkumlar sahneye çıkarak oynadı. Mahkumların eğlencesine cezaevi yöneticileri de katıldı. Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ufuk Aslan, İkinci Müdür Mehmet Çelik ve Kurum Öğretmeni Abdülkadir Kaya hükümlüler birlikte eğlendi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir