• DOLAR 32.25
  • EURO 34.701
  • ALTIN 2393.897
  • ...
 Mısır, İsrail Yapımı Uçaklara Güvenmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısri, Mısır Hava Kuvvetleri`nin 1973 yılında 4.Arap-İsrail Savaşı`ndaki başarıların kutlandığı törenler sırasında düzenlediği basın toplantısında, ``İsrail yapımı hiçbir uçağa güvenmiyoruz. Bu alanda işbirliği yaptığımız bütün ülkelerde buna dikkat ediyoruz`` dedi.

Mısır Hava Kuvvetlerinde ABD, Fransa, İngiltere, Kanada, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Almanya, Ukrayna uçaklarının bulunduğunu ifade eden Mısri, Mısır ordusunun sürekli olarak batı ve doğu ülkelerinden silah kaynaklarını çeşitlendirmek istediğini belirtti.

İSRAİL`İN HABERLEŞME CİHAZLARI KULLANILIYOR

Mısri, Mısır Hava Kuvvetleri`ndeki ABD`nin F16 uçaklarında İsrail`in haberleşme cihazlarının kullanıldığına yönelik söylentileri doğruladı.

Mısri, Sina saldırısının ardından ordunun yürüttüğü operasyonlara ilişkin şunları kaydetti:

``Biz sadece havadan keşif ve gözlem yaptık. Sivilleri korumak adına yıkım gücü olan savaş uçakları kullanılmadı. Savaş uçakları düşmanla çatışmaya girmek içindir, Sina`nın köy ve şehirlerinde kullanılamaz.``

Yom Kippur ya da 4. Arap-İsrail Savaşı olarak bilinen savaş, 6-26 Ekim 1973 tarihinde yapılmış, 14 Ekim günü ise Mısır hava kuvvetleri 18 İsrail uçağını düşürmüştü.

Mısır Hava Kuvvetleri, her sene 14 Ekim`de 1973`teki savaşta İsrail Hava Kuvvetleri`ne karşı kazandığı bu zaferi kutluyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir