• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Hedefimiz, Güvenli ve Sağlıklı Kan Bağışı Sağlamaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi, Ergani`de kan bağışı kampanyası düzenledi. Ergani Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin öğretmen ve öğrencileriyle desteklediği kampanyaya Erganililer yoğun ilgi gösterdi.

 

18-65 yaş aralığındaki sağlıklı tüm bireyler kan bağışlayabildiği kampanyada vatandaşların kan değerlerinin ve nabız ölçümlerinin kan vermeye uygun olması gerekiyor. Erkekler 3 ayda, bayanlar ise 4 ayda bir kan verebiliyor. Kan bağışı formunu dolduran vatandaşlardan 1 ünite kan alınıyor.

 

Kan bağışı hakkında bilgi veren Dr. Bülent Önel, \"Temel Hedefimiz; güvenli ve sağlıklı kan bağışı ve teminini sağlamak ve bu konuda organizasyonlar yapmaktır. Her birey kana ihtiyaç duyabilir. İhtiyacı olan her bireye, yaralıya ve hastaya bağışlanan bu kanlardan Kızılay vasıtasıyla kan sağlıyoruz.\" dedi.
Sağlık koşulları uygun tüm bireyleri kan vermeye çağıran Dr Önel; \"Kendini sağlıklı ve iyi hisseden tüm yetişkin bireyleri düzenli bir şekilde kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

Erganililerin kan bağışına yoğun ilgi gösterdiğini belirten Dr Önel son olarak; \"Kan bağışında bulunan tüm vatandaşlara ve bize destekte bulunan Ergani Sağlık Meslek Lisesi öğretmen, öğrenci ve personellerine teşekkür ediyoruz\" dedi. (Veysi Buran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir