• DOLAR 32.5
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2441.1
  • ...
AK Parti: 18 Yaş Seçilme Hakkı`ndan Vazgeçebiliriz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "MHP olumsuz cevap verdi, CHP de olumsuz tavır takınırsa teklifi veremeyiz" dedi.

Meclis`te gazetecilerin seçilme yaşının 18`e düşürülmesi konusundaki sorularını yanıtlayan Elitaş, konuyla ilgili olarak MHP`nin ``hayır`` yanıtı verdiğini belirterek, CHP`den henüz yanıt gelmediğini söyledi.

Elitaş, CHP`nin ilk görüşmede konuya olumlu baktığını ifade ettiğini kaydederek, ``Bize olumlu baktıklarını, konuyu yetkili kurullarına götüreceklerini söylediler. Zaten kendileri de açıkladılar`` diye konuştu.

CHP`nin olumsuz yanıt vermesi halinde ne yapacakları sorusuna Elitaş, ``O durumda teklifi veremeyiz, 330 lazım. Bizim sayımız 326...`` karşılığını verdi.

CHP ile er ve erbaşların oy kullanmasını da konuştuklarını anlatan Elitaş, ``Kışlada değil de başka yerde oy kullanma olsun dendi. Bugün gazetelere yansıyan `Genelkurmay`ın tereddütleri` diye, onu da biz konuştuk. Bir bölük gidip de `bir nolu sandıkta değil de değişik sandıklarda oy kullansın` dedik. Bunu birlikte tartıştık. Kışla dışında baskı altında olmaması için ne olacağını tartışalım, yasalarda değerlendiririz dedik. Bunun öngörüşmelerini yaptık, biz gönderdik ama yanıt gelmedi`` diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir