• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
KOSGEB`ten TISİAD`a Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği`nin (TISİAD) geleneksel hale gelen \"Cumartesi Buluşmaları\"nın bu haftaki konuğu Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Mersin İl Müdürü Mehmet Yılmaz oldu.

Dernek merkezinde yapılan toplantıya; TISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nevaf Kılıç ile üyeler ve davetli işadamları katıldı. Toplantıda TISİAD üyelerine, KOSGEB destekleri anlatıldı. İşadamları merak ettikleri konularda KOSGEB İl Müdürü Yılmaz`dan bilgi aldı.

KOSGEB`in Ticaretteki Önemi Büyük
Toplantıda ilk olarak çalışmaları hakkında genel bir bilgi veren Nevaf Kılıç, üyeler arasındaki iletişimi güçlendirmek, yeni gelişmelerden haberdar etmek ve bilgilendirmek amacıyla bu tür organizasyonları sık sık düzenleyeceklerini söyledi.

Kılıç, \"Temel amaç; yaşadığımız kent, bölge, ülke ve dünyanın daha güzel bir yer olmasıdır. Bu yolda da ekonomi önemli saç ayaklarından sadece biridir. Sosyal ve kültürel gelişim içinde çalışmamamız gerektiği inancıyla bu tür etkinliklerimiz artarak devam edecektir. Özellikle üyelerimiz arasındaki ticareti arttırmaya yönelik ciddi bir çaba içerisindeyiz. Bu noktada da bu tür buluşmaların büyük önem taşıdığına inanıyoruz. KOSGEB destekleri de ticaretin gelişiminde önemli bir paya sahiptir. Destekler ile ilgili hem bilgilerimizi güncellemek hem de merak ettiklerimize yanıt bulabilmek amacıyla bu organizasyonu düzenledik\" diye konuştu.

KOSGEB, İşletmelerin Rahabilatasyon Merkezidir
KOSGEB İl Müdürü Mehmet Yılmaz da, ilk olarak KOSGEB`i ve desteklerini anlatarak, işadamlarının sorularını yanıtladı. KOSGEB`in, KOBİ niteliğindeki işletmeleri rehabilite ederek verimliliğini, kapasitesini arttıran bir rehabilitasyon kuruluşu olduğunu söyleyen Yılmaz, özel sektör gibi düşünen ve çalışan bir devlet kuruluşu olduklarını belirtti.

KOSGEB bütçesinin yüzde 98`inin genel bütçeden karşılandığını söyleyen Yılmaz, 6 ana başlıkta 30`a yakın destek modeline sahip olduklarını aktardı. Ağustos ayı itibariyle desteklerde güncelleme yapıldığını söyleyen Yılmaz, gelen taleplere göre yeni desteklerin şekillendiğini ifade ederek, \"KOSGEB kanunu, yönetmeliği değişmeyen bir kurum değil. Aksine en hızlı değişen, çok dinamik bir kurumuz. İlk kurulduğunda imalat sanayiye yönelik destekler veren KOSGEB bugün hizmet sektörüne yönelik de destekler sunmaktadır. Tarım, eğitim ve sağlık dışındaki alanlarda çeşitli destekler veren KOSGEB, geçtiğimiz ay destek oranlarında da zam yapmıştır. KOSGEB desteklerinden yararlanmak için KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olma şartı vardır. Firmalarımız bürokrasi işlemine boğulmadan kaydını yaptırdıktan sonra, ihtiyaç duyduğu destek alanı ile ilgili uzmanlarımız ile görüşerek, başvurusunu yapabilmektedir\" dedi.

Telefonumuz Sürekli Açık
Mersin KOSGEB İl Müdürlüğü`nün 18 kişi ile hizmet verdiğini ve kapılarının iş dünyasına sonuna kadar açık olduğunun altını çizen Yılmaz, \"Ticaret ve Sanayi odası veya Esnaf ve Sanatkarlar Odası`na kayıtlı tim iş dünyası temsilcilerimiz KOSGEB desteklerinden yararlanabilir. Tek yapmanız gereken bize gelmek. Kapımız ve telefonlarımız daima açık. 7 gün 24 saat işinizi daha iyi yerlere getirmek için destek verme gayretindeyiz. Amacımız ülkemizin gelişimine en iyi şekilde katkı sunmaktır\" diye konuştu.

Müdür Yılmaz daha sonra işadamlarına cep telefonu numarasını da dağıtarak, \"Destekler veya her türlü sorunuz için direk bana ulaşabilir, istediğiniz zaman ziyaretime gelebilirsiniz\" dedi.

Sunumunun ardından TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, KOSGEB İl Müdürü Mehmet Yılmaz`a başarılı çalışmalarından dolayı bir plaket verdi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir