• DOLAR 32.562
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2442.427
  • ...
Başörtülü Öğrenci Sürgün Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Menderes ilçesine bağlı Gölcükler Adnan Olcay Ortaokulunda okuyan 8.sınıf öğrencisi Elif Aykanat, başörtüsüyle eğitimine devam etmek istediğinden dolayı çeşitli hukuksuzluklara maruz kalıyor. En son yapılan hukuksuzluk ise başörtülü öğrencinin başka bir okula sürgün edilmesi oldu.
 
Evinden çok daha uzak bir okula sürgün edilen Elif Aykanat`ın babası Mustafa Aykanat, verilen sürgün kararına itiraz edeceğini belirterek şunları söyledi; "Kızım başörtüsü taktığından dolayı sürekli tutanaklara, kınama cezalarına maruz kaldı. Şu anda ise başka bir okula sürgün edilmesi söz konusu. Bu durumda kızımızı başka bir okula sürgün ediyorlar. Bu konuda şikayetçiyiz ve bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Başörtüsü bizim için Allah`ın emridir ve kesinlikle biz bu konuda taviz vermeyeceğiz. Dinimiz İslam`dır ve biz de Müslümansız. Bu hukuksuzluklar başörtüsü üzerinden direk olarak İslam`a yapılıyor."
 
Başbakan`a seslenen Aykanat, "Gelin de görün bu okuldaki başörtüsü serbestliğini ve gelin burada başörtüsünün serbest olduğunu duyurun" dedi. Gerekli her merciye başvuracağını söyleyen baba son olarak bütün hukuki yollara başvuracağını belirtti.
 
Başörtülü olarak eğitimine devam etmek isteyen Elif Aykanat ise, kendisi gibi başörtüsüyle okumak isteyen diğer öğrencilere seslenerek "Onlar da taviz vermesinler, sabretsinler. Dünya alem önümüze gelip engeller kursa da, kıyamet kopsa da biz bu dinden vazgeçmeyeceğiz" dedi.
 
Öte yandan konuyla alakalı olarak görüşmek istediğimiz Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri kapılarını kapatarak konuşmaktan kaçındı.
(Yunus Şani - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir