• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
​Bitlis kara gömüldü: 257 köy ulaşıma kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kış mevsiminin sonuna gelinirken Bitlis yeniden kara gömüldü. Akşam saatlerinden itibaren il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 257 köy yolu ulaşıma kapanırken, valilik eğitim öğretimin bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu.

Kışın sonuna gelinirken kentte etkili olan yoğun kar yağışı, vatandaşlar tarafından bereket olarak yorumlandı. Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 257 köy yolunun ulaşıma kapandığını, bu yolların açılması için ekiplerin aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Öte yandan belediye ekipleri, kent merkezinde kapanan ana ve ara arterlerdeki yolların açılması için çalışma yürütürken; vatandaşlarda damlarını, ev ve iş yerlerinin önündeki karları kürekle temizlemeye çalıştıkları görüldü.

Okullar bir gün süreyle tatil edildi

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis Merkez, Tatvan, Mutki ve Güroymak ilçe ve bağlı köylerde, 27 Şubat Çarşamba günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir." denildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir