• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti, Okul Saldırılarını Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR -Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır`da bulunan Şehitlik Lisesinde, PKK yandaşlarınca gerçekleştirilen ve bir öğretmen ile bir öğrencinin yaralandığı saldırıyı sert ifadelerle kınadı.
 
Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesinden yapılan açıklamada, Bölgelerinde yıllardır süren kirli savaşın sonucunda büyük can ve mal zararının meydana geldiğine dikkat çekilerek bu savaşta en büyük zararı, hiç şüphesiz, bölgede yaşayan mazlum ve mustazaf Kürt halkının gördüğü ifade edildi.
 
"Bu Savaşta Başarılı Olmayı Her İki Taraf da Ölü Sayıcılığında Bulmaktadır"
"Devletin bölgede Kürt halkına yönelik baskıcı, inkar ve katliamcı politikalarının bir sonucu olarak ortaya çıkan bu savaş, çok çeşitli kirli hesaplar yüzünden halkımızın ciğerini yakmaya devam etmektedir." denilen açıklamada, "Maalesef bu kirli savaşta her iki tarafta başarılı olmayı ölü sayıcılıkta ve ses getiren eylemleri yapmakta bulmaktadır.
Bu anlamsız ve bir an evvel son bulması gereken savaşta sıklıkla taraflar başarılı olabilmek için sivil hedeflere saldırmaktan da geri durmamaktadırlar. Savaşta başarılı olmayı daha çok insan öldürmekte gören katillerin gerçekleştirdiği Koşuyolu katliamı, Roboski, G.antep `te içlerinde bebeklerin de bulunduğu insanların öldürülmesi, Ceylan Önkollar ve dahasayısız saldırılarda zarar gören sadece mazlum ve mustazaf halkımız olmuştur." denildi.
 
"Körpecik Çocuklarımızın Can Güvenlikleri Tehlikeye Düşürülmüştür"
Karanlık odakların yönlendirilmesiyle süren bu kirli savaşı sürdürenlerin son zamanlarda yurtları ve okulları hedef seçtiklerine dikkat çekilen açıklamada, "09 Ekim 2012`de bölgedeki çok sayıda okula molotoflu, havai fişekli ve ses bombalı saldırılar düzenlenmiş bu saldırılar sonucunda, D.Bakır Şehitlik Lisesi`ndeiki eğitimci ve bir öğrenci yaralanmıştır. Okulları ve öğretmenleri hedef alarak geliştirilen bu çirkin savaş anlayışı maalesef eğitim ve öğretimi sekteye uğratmaktan çok daha vahim bir sonuç olarak körpecik çocuklarımızın can güvenliklerini tehlikeye düşürmüş ve aileleri çocuklarını dışarıya bile çıkarmaktan korkar hale getirmeye başlamıştır.
Mustazaflar Cemiyeti D. Bakır Şubesi olarak yapılan saldırıları şiddetle kınıyor ve yaralılara Yüce Allah`tan acil şifalar diliyoruz." İfadelerine yer verildi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir