• DOLAR 32.481
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2441.34
  • ...
Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması Düzenleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Osmangazi Belediyesi, bu yıl 3`ünsünü düzenleyecek \"Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması\"nı basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı. Yarışma, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği`nin işbirliği düzenlenecek.

Karabaş-i Veli Kültür Merkezi`nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gelecek yıl yarışmanın Türkiye genelinde düzenleneceğini açıkladı.

Şiir Yarışmasının Konusu: Mevlana`da Af
Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması`nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini anlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, \"Bildiğiniz gibi ilk yarışmamızı Osmangazi ilçe sınırları içerisinde tutmuştuk. Yoğun ilgi nedeni ile ikinci yarışmamızı Bursa geneline yaymıştık. Geçen yıl `Aşk` teması ile gerçekleştirdiğimiz şiir yarışmaya 17 ilçeden 263 eser katılmıştı. Bu yıl düzenlediğimiz yarışmayı Mevlana`nın dünyaya örnek engin hoşgörüsünün en güzel örneği olan `Ne olursan ol yine gel. İster kâfir, ister Mecusi, ister puta tapan ol yine gel Bizim dergâhımız, ümitsizlik dergâhı değildir Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel` sözü üzerine temellendirdik. Bu felsefe ile yarışmamızın konusu `Mevlana`da Af` olarak belirlendi\" dedi.

Yarışma kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da okullara özel sema programları düzenleneceğini anlatan Başkan Dündar, \"Böylece hem yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimizi motive etmiş olacağız hem de Mevlana sevgisini ve felsefesini bir kez daha çocuklarımıza anlatma imkânı bulacağız\" diye konuştu.

Yarışmaya başvuruların 4 Ekim tarihi itibariyle başladığının altını çizen Başkan Dündar, 3 Aralık 2012 tarihi son başvuru tarihi olarak belirlendiğini ifade etti. Başkan Dündar, her geçen yıl gençlerin daha fazla ilgisini çeken yarışmanın gelecek yıldan itibaren Türkiye genelinde düzenleneceğini müjdeledi.

Ödül Töreni Aralık`ta
Yarışmamızın Jüri üyeliğini Şair-Yazar Metin Önal Mengüşoğlu, Şair/Yazar Cevat Akkanat, Şair-Çevirmen Cahit Koytak, Çocuk Edebiyatı Uzmanı Mustafa Aldı, Şair-Eğitimci Vahap Akbaş`ın yapacağını açıklayan Başkan Dündar, yarışma koşullarının okullarda ilan edileceğini vurguladı.

Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması`nın ödül törenin de Şeb-i Arus Haftası etkinlikleri kapsamında Aralık ayı içinde gerçekleştirileceğini anlatan Başkan Dündar, \"Mevlana`yı anlatmak kadar anlamak, felsefesine vakıf olmak ve çocuklarımızın manevi dünyalarını zenginleştirmek dileği ile tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum\" dedi.

Çok Zengin Bir Geçmişe Sahibiz
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da, \"Çok zengin bir geçmişe sahibiz. Çocuklarımıza Mevlana ve onun gibi değerlerimizi anlatmalıyız, bunu da cazip faaliyetlerle yapmalıyız. Bu tür yarışmalar büyük önem taşıyor. Gençlerimiz böylece hem geçmişini tanıyor, okuma alışkanlığı ediniyor hem de geçmişine bakarak geleceğini şekillendiriyor\" dedi.

Yarışma Katılım Koşulları
Yarışma tüm lise öğrencilerine açık olarak düzenleniyor. Her yarışmacının 1 eserle katılabileceği yarışmada eserler 3 adet A4 kâğıdını geçmeyecek şekilde yazılacak. Yarışmaya kişiler sadece kendi eserleri ile katılabilirken, yine bu eserin daha önce herhangi bir yarışmamaya katılmamış olması gerekiyor. Yarışmaya müracaatlar 4 Ekim 2012-2 Aralık 2012 tarihleri arasında Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`ne yapılacak. Yarışmaya katılmak isteyenler 2707042 ve 2220385 nolu telefonlardan ayrıntılı bilgi alabiliyor. Yarışma ödülleri ise şöyle belirlendi; Birinciye 2 bin TL, ikinciye 1.500 TL, üçüncüye bin TL ve iki mansiyon ödülü içinde 500`er TL. (Fethullah Özsoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir