• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
Ümmetin Sesi Tiyatro Grubu Yeni Sezona Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- 2005 ten beri halkın bilgilenmesi için görsel ve tiyatro alanında bir çok il ve ilçede dernek ve STK`nın işbirliğiyle tiyatro oyunlarında Üstad Bediiüzzaman Said`i Nursi`nin Hayattı, Halepçe Katliamı, Susa katliamını konu alan Gece Yürüyüşü, Selhaddini Eyyubi`nin hayatını ve Kerbela tiyatrolarını sergileyen, Ümmetin Sesi Tiyatro Grubu bu yıl yine Muharrem Ayında izleyicisi ile buluşacak olan Kerbela olayını anlatan Kerbû Bela oyununun provasına başladı.
 
Yeni sezon ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına bilgi veren Ümmetin Sesi Tiyatro Grubu Yönetmeni, M. Cevat Çalış, 2005 ten bu yana halka hizmet verdiklerini belirterek, amaçlarının tarihte vuku bulan olayları, görsel olarak halka yansıtarak halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme olduğunu söyledi.
 
Çalış, izleyicilerden gelen olumlu tepkilerden dolayı inşallah bu sezonda yeni bir performans ile izleyicinin karşısına çıkacağını belirterek Tiyatro Grupları hakkında daha sonra şöyle dedi: "Halkımızın büyük teveccühünü kazanan Ümmetin Sesi Tiyatro Grubu`muzun oyunlarını büyük zorluk ve kıt imkanlar altında hazırlıyoruz. Diğer bir konu ise Bu tiyatro oyunlarını izleyiciye oluşturan sanatçılarımızın geneli esnaftır. Hamd olsun bu kıt imkanlara rağmen halkımızda büyük bir beğeni alıyoruz.
 
Tiyatro gruplarında rol alan sanatçıların büyük sıkıntılara rağmen çok büyük fedakarlıklar yaptığını ve bundan dolayı kendilerine teşekkürlerini sunan Çalış son olarak, her tiyatro sahnesinin erkek ve bayanlara ayrı ayrı olduğunu da sözlerine ekledi. (Osman İçli-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir