• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Onbinlerce Yunan Merkel İçin Sokaklarda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya Başbakanı Angela MERKEL`in Yunanistan ziyareti olaylarla başladı. Angela MERKEL altı saatlik ziyaret için gittiği Yunanistan`ın başkenti Atina`da Başbakan Antonis Samaras`la görüşüyor. MERKEL ve Samaras`ın görüştüğü binanın önünde ise onbinlerce protestocu gösteri yapıyor.

Yunan polisi ise, gösteri yasağını dinlemeyerek MERKEL`in ziyaretini protesto eden onbinlerce göstericiye karşı göz yaşartıcı bomba ve biber gazı kullanıyor. Göstericiler ise polise taş ve sopalarla karşılık vererek barikatı aşmaya çalışıyor. Polisin şimdiye kadar onlarca göstericiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Angela MERKEL`in Yunanistan ziyareti, üç yıl önce euro bölgesindeki krizin ortaya çıkışından beri ilk ziyaret...

MERKEL İÇİN OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Borç krizi içindeki Yunanistan`a sıkı bir kemer sıkma politikası dayatan Angela MERKEL`in ziyareti öncesinde Atina`da olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Yunanistan, Angela MERKEL`in Atina ziyareti öncesinde şehir merkezinde her türlü gösteri ve toplantıyı polis kararıyla yasaklamıştı. Yapılan açıklamada, şehir merkezinde bugün için sabah 9`dan gece 22`ye kadar her türlü açık hava toplantısı ve gösteri ``kamu güvenliği ve başkentin sosyoekonomik hayatının zarar görmemesi için yasaklandı`` denmişti.

Gün boyunca şehir merkezinde belirli binaların çatılarına keskin nişancılar, bazı caddelere ise su panzerleri yerleştirildi. Dün geceden itibaren Atina’da birçok yol üzerine ve Almanya Büyükelçiliği etrafındaki yollara arabaların park edilmesi yasaklandı. Sokaklara yerleştirilen 7 bin polis ve keskin nişancının yanısıra, çok sayıda Alman şirketinin önünde de olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Ayrıca polis helikopterinin Angela MERKEL`in konvoyunu havadan izleyeceği ve göstericilerin hareketlerini kontrol edeceği açıklandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir