• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep Umut-Der Aylık Yardımlarını Arttırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Muhtaçlarla Dayanışma ve Umut Derneği (Umut-Der), her ay düzenli bir şekilde yaptığı yardımlarını arttırdı. Daha önceden Umut-Der tespit komisyonu tarafından tespit edilen 2 bin muhtaç aileye dönüşümlü olarak yardımlar yapılıyor.
 
Tespit edilen 2 bin muhtaç aileye dönüşümlü olarak her ay düzenli şekilde yardımda bulunduklarını ifade eden Umut-Der başkan yardımcısı Mustafa Çelik, daha önceki aylarda düzenli olarak birinci derecede muhtaç olan 75 aileye yardım yapıyorduk. Ekim ayı itibarıyla bu aile sayısını 80`e çıkardık" dedi.
 
Birinci derecede ihtiyaç sahiplerinin, yetim, dul, yaşlı ve çalışanı olmayan hastalar olduğunu ifade eden Çelik, bu gruptaki muhtaç ailelere düzenli bir şekilde yardım yapıldığını belirtti.
 
Aylık düzenli yardımların yanı sıra çeşitli zamanlarda da yardımlar yapıldığının altını çizen Çelik, "Suriye`den şehrimize gelmek zorunda kalmış, özellikle de hükümetin sağladığı olanaklardan faydalanamayan mülteci ailelerini tespit edip yardım yapma çalışmalarımız devam ediyor. Bu ailelere gıda, barınma eşyası, giyim ve ayakkabı yardımları yapılacak" dedi.
 
Yaklaşan Kurban bayramı için yardım çalışmalarına hız verdiklerini de sözlerine ekleyen Çelik, kurban bayramından önce tespit edilen ailelere gıda yardımının yanında kurban eti, giyim, ayakkabı ve nakdi yardımların da yapılacağını söyledi.
 
Hayır sahibi kişilerin katkısıyla yardım faaliyetlerinin sürdürüldüğünü belirten Çelik, "Özellikle yaklaşan Kurban bayramında yardıma muhtaç aileler için hayırseverlerin yapacağı bağışlar çok önemlidir."dedi. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir