• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
Kadir Sarmusak, 28 Şubat Komisyonu`na Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Polis memuru Kadir Sarmusak , 28 Şubat `ta en çok konuşulan isimlerden biriydi. Askerlik görevini yaparken Batı Çalışma Grubu`na ilişkin belgeleri, Emniyet istihbarat dairesine sızdırdığı iddia edilmiş; bu suçlamayla askeri mahkemede yargılanmıştı. Karar ise beraat çıkmıştı.

28 şubat Komisyonu`na konuştu

Sarmusak, o dönem yaşadıklarını anlatması için Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu`na davet edildi. O davet üzerine TBMM`ye gelerek komisyona bilgi verdi. Anlatacaklarının dışarı sızmaması için toplantının basına kapalı yapılmasını istedi. Komisyon Başkanı Nimet Baş`ın da uygun görmesi üzerine yazılı ve görsel basın salondan çıkarıldı.

Sarmusak, 28 Şubat Komisyonu`nda yaklaşık 3 saat konuştu. Hem bildiklerini anlattı, hem de milletvekillerinin yönelttiği sorulara cevap verdi.

Kadir Sarmusak
"Mahkemem bittiği gün bütün basın mensuplarına `Türkiye`de her şey değişiyor. Artık bugünden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak` demiştim. 15 yıl geçti, hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Ve artık `askeri sır` diye bir şey de kalmadı."

"Bana verilen görevi yaptım"

Sarmusak, kendisine verilen görevleri yerine getirdiğini söyledi.
"Bugün geldiğimiz nokta, bizim için iyi bir noktadır. Ben de üstüme düşen görevi, bana ne verildiyse onu yapmaya çalıştım, onların talep etiği doğrultuda." 28 Şubat ile bilgi kirliliği üzerinden toplum mühendisliği yapıldığını belirten Sarmusak, "Komisyona bilgi vererek vatana olan son görevimi yaptım" dedi.

Kadir Sarmusak, 28 Şubat`ta bazı generallerin borsa oyununu da deşifre etti. Kulislere göre; Sarmusak üst düzey bazı generallerin 28 Şubat`ta borsaya 100-150 bin dolar para yatırıp spekülasyon yaptığını söyledi.

Sarmusak, ismini verdiği generallerin ülkenin genel havasına göre borsadaki paralarını bazen çektiğini, bazen de artırdığını ileri sürdü. Onlardan biri de Sincan`da tankların yürütüldüğü 4 Şubat`ta yaşanmış. Borsadan kağıt satın alan generaller, tanklar Sincan`a çıkmadan bir gün önce bütün hisse senetlerini satmış.

Komisyon Sarmusak`ın ardından TİSK Başkanı Refik Baydur ve gazeteci Hasan Cemal`i dinledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir