• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle:

 

BATMAN BASIN.COM: `Taraf`ın Eski Yazarına Suç Duyurusu`
Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, Peygamberimiz Hz. Muhammed`e ve Müslümanlara yönelik hakaret içeren filmi özgürlük! olarak değerlendiren Taraf gazetesinin eski yazarı Sevan Nişanyan hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

`Gün O(sav)`na Olan Sevgimizi İspat Etme Günüdür`
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Abdulcelil Candan, Siyonizm`in insanları akılcı ve mantıksal yöntemlerle ikna edemeyince iftira, yalan ve sindirme yollarına başvurduğunu belirterek, hakaret filmi ve karikatür gibi çirkin eylemleri protesto etmek Hz. Peygambere vefa borcumuz dedi.

 

BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: `İmzalar Tamam, Gözler Cumhurbaşkanında `
Fikret Bayram`ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyasında hedeflenen 20 bin imza sayısına ulaşıldı. İmza kampanyasıyla beraber Fikret Bayram`ın özgürlüğü için \"Kişisel Mektup Kampanyası\" başlatıldı. Mektup kampanyasına katılmak isteyenler hazırlanan metni cumhurbaşkanlığına göndererek destek olabilecek.

 

`Rıdvan Söylemez`e Destek`
Batman Sevdalıları Platformu Başkanı Ata Seven yapılacak olan Güneydoğu Dernekler Federasyonu seçiminde platformlarına bağlı sivil toplum örgütleri ile birlikte Rıdvan Söylemez`i desteklediklerini ifade etti.

 

BATMAN BARIŞ GAZETESİ: `İnternet Kafeler Denetlenmeli`
Eğitim Bir-Sen Batman Şubesi Başkanı M.Şafi Özperk, internet kafelerin Müslüman çocukların ahlaki yapılarını yozlaştırdığını ifade ederek söz konusu mekanların denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

 

`Hak ve Özgürlükler Platformu`ndan Başörtüsü Zulmüne Tepki`
Hak ve Özgürlükler Platformu, Gaziantep Şahinbey Türktepe Ortaokulu`nda başörtüsüyle okula gitmek isteyen öğrenciye okul idaresinin yaptığı davranışa ve olaya seyirci kalan hükümete tepki gösterildi.

 

BATMAN UMUT GAZETESİ: `Yapıcıoğlu: AK Partinin Bu Yol Haritasıyla Kürt Sorunu Çözülemez`
AK Parti`nin 2023 vizyonunu değerlendiren Mustazaflar Hareketi Kurucu Üyelerinden Avukat Zekeriya Yapıcıoğlu, Olumlu yönleriyle beraber yanlış bulduğumuz yönleri de mevcuttur dedi. Yapıcıoğlu, Kürt sorunu ve Başörtüsü konusunda atılan adımların yetersiz olduğunu belirterek Siyasi Partiler Kanunu ve Yeni bir anayasa ile ilgili adımların atılması gerektiğini söyledi.

 

`Özgür Eğitim-Sen: Başörtüsü Yasağı Asla Kabul Edilemez`
Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, Batman`da son günlerde başörtülü olarak okula gitmek isteyen öğrencilerin derse alınmadığını belirterek, eğitim-öğretim kurumlarında kılık-kıyafet dayatması yaparak toplumu germeye çalışmanın hiç kimseye fayda sağlamayacağını ifade etti.

 

BATMAN GAZETESİ: `Esnaf Çalışmaların Durmasına Tepkili`
Siirt Çevre Yolu üzeri Dünya Hastanesi karşısında yürütülen yol genişletme çalışmalarının yarıda bırakılması, esnafın tepkisine neden oldu. Yol genişletme çalışmalarından dolayı kapatılan yol, esnafı zor duruma düşürdü. Yolun kapatılmasına tepki gösteren esnaflar, işlerinin durma noktasına geldiğini dile getirdiler. Yolun kapatılmasından dolayı işlerinin bozulduğunu söyleyen Söz Mar sahibi Mehdi Özer \"Dünya hastanesi önünde yol genişletme çalışmaları başladı. İlk aşamada çalışmalara sevindik. Yolun genişleyecek olması bizlere umut verdi. Ancak çalışmalar 2 ay önce yarıda bırakıldı ve üzerinde bulunduğumuz yol trafiğe kapalı tutuluyor. Araçlar bu yoldan geçemiyor ve bu yüzden işlerimiz durma noktasına geldi. Kepenk kapatan esnaflar oldu. Yol çalışması bir an önce tamamlanmalı\" dedi.

`Müsiad`dan Vergi Dairesine Ziyaret`
MÜSİAD şube Başkanı Suad Özdemir ve Yönetim Kurulu üyeleri Vergi Dairesi Müdürü Yusuf İpekçiyi ziyaret ederek görevinde başarılar dilediler. MÜSİAD olarak vergi dairesinin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirten Özdemir \"Mükellefleri anlamak, dinlemek ve sorunlarının çözümüne destek olmak, sizlere olan güvenin artmasını sağlayacaktır. Kayıt dışılığın sona erdirilmesi noktasında çalışmalarınızı da desteklediğimizi belirtmek istiyoruz\" dedi.

 

BATMAN PUSULA GAZETESİ: `Özgür Eğitim-Sen: Başörtüsü Yasağı Asla Kabul Edilemez`
Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, Batman`da son günlerde başörtülü olarak okula gitmek isteyen öğrencilerin derse alınmadığını belirterek, eğitim-öğretim kurumlarında kılık-kıyafet dayatması yaparak toplumu germeye çalışmanın hiç kimseye fayda sağlamayacağını ifade etti.

 

BATMAN MEDYA GAZETESİ: `Yürüyüşe İzin Çıkmadı`
BDP`nin bugün yapmayı düşündüğü yürüyüşe, eksik evraklar nedeniyle izin çıkmadı.
`DDY`de ödenek beklentisi`
Bir süre önce bilinmeyen bir nedenle yanarak kül olan DDY garındaki tarihi kule, ödenek etersizliğinden onarılamıyor.

 

BATMAN POSTASI GAZETESİ: `Öğretmenlere değer verilmiyor`
Batman Eğitim Sen Şube Başkanı Bülent Hatun, Batman`da bir öğretmene yapılan saldırıyı kınayarak, öğretmenlere değer verilmediğini belirtti.
`Eğitim Bir Sen: `Saldırıyı şiddetle kınıyoruz``
Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Batman`da bir öğretmenin dövülmesini kınayarak, öğretmenin itibarının aşınmasıyla herkesin itibarının aşınacağı uyarısını yaptı.

 

BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: `Zabıtadan Araçlara Operasyon`
Kentin en işlek caddelerinden olan Gülistan Caddesine giriş yaparak araçlarını park eden vatandaşlara Belediye Zabıta ekipleri müdahale etti. Yapılan anonslarla araçların kaldırılması istendi.

 

BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: `65 Yıllık Sembol Unutuldu!`
Bir süre önce yangının kül ettiği DDY istasyonundaki yangın kulesi, kaderine terk edildi. Yaklaşık 65 yıl önce DDY raylarının döşendiği Batman garındaki tarihi kulenin küle dönüşmesi Akyürek semt sakinlerini üzerken, ödeneksizlikten kulenin onarım beklediği bildirildi. DDY Batman Gar Müdürlüğü yetkilileri, kulenin onarımı için Malatya Bölge Müdürlüğü`nden ödenek beklediklerini ifade ederek, şöyle konuştular: \"Eski kuleyi yeniden onarmak istiyoruz. Yaklaşık 250 bin liralık bir ödenekle kuleyi onarmak istiyoruz. Ödenek gelir gelmez kuleye el atacağız.\" (Mehmet Sait ÇELİK - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir