• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
Manevi Hayatımızda Mabetler ve Din Hizmetleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERZİNCAN - Erzincan Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen panele Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Prof. Dr. İsmail Çalışkan, Prof. Dr. Hasan Keskin ve Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Yrd. Doç. Dr Nizamettin Parlak katıldı.

 

Kuran`ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşması Erzincan Müftüsü Burhan İşleyen tarafından gerçekleştirildi. Burhan İşleyen konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığının Camiler ve Din Görevlileri Haftasında belirlemiş olduğu \"Engelleri Kaldıralım\" sloganına dikkat çekerek Camilerin ülkemizde yaşayan özürlü vatandaşlarımıza göre tekrar gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

 

İşleyen konuşmasında Allah (cc)`ın Kuran`ı Kerim`de \" aslında engelli olan görmeyen gözler değil, engelli olan görmeyen kalplerdir, gönüllerdir\" buyurarak gerçekten engelli olanları bize tarif etmiştir. İşleyen konuşmasının devamında \" gözün görmemesi ne ki, hakikati görmeyen gözden korkmak lazım. Hakikat görme engelli olmaktan korkmak lazım. Kulağın duymaması ne ki; iyiyi, güzeli duyma engelli olmaktan korkmak lazım ve bundan Cenab-ı Hakk`a sığınmak lazım\" dedi.

 

Erzincan Müftüsü Burhan İşleyen konuşmasının devamında kalp engelli olmaktan Allah`a sığınmanın gerektiğinin altını çizerek, Peygamber Efendimiz (sav)`in yanında bulunan Sahabelerin içerisinde de engelli olan Sahabelerin de olduğunu söyledi. Ayrıca İşleyen Allah (cc)`ın insanların şekillerine değil amellerine baktığını ifade etti.

 

Daha sonra söz alan Prof. Dr. İsmail Çalışkan, dinlerde sembollerin önemine değindi. İslam dininin sembollerine de değinen Çalışkan, son zamanlarda İslam dininin sembollerine hakaretlerin yapıldığını ifade etti. Bir Kıpti tarafından yapılan iğrenç filme değinen Çalışkan, \"Camiler, Kuran`ı Kerim ve Peygamber Efendimiz (sav) İslam`ın birer kutsallarıdır, sembolleridirler. Bunlara yapılan hiçbir saldırı kabul edilmezdir\" dedi.


Program Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Prof. Dr. Hasan Keskin ve Yrd. Doç. Dr Nizamettin Parlak`ın yaptığı konuşmalarla ve yapılan dua ile sona erdi. (Mesut Gözlü-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir