• DOLAR 32.216
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2446.79
  • ...
Onlar da `Senede Bir Gün Et Yedim` Diyebilsinler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Geçtiğimiz yıl "Afrika Yoksullukla Mücadele Programı" kapsamında 5 ülkede 11 bin 521 hisse kurban eti dağıtan Yeryüzü Doktorları, bu bayram da Somali, Kenya, DR Kongo ve Nijer`i de kapsayan bir organizasyon başlattı. Yeryüzü Doktorları Kurban Kampanyası ile ilgili yaptıkları açıklamada, "Bir yıl boyunca hiç olmazsa bir gün et yedim demek isteyen Fadumo ve Safia gibi Kurban Bayramı`nı sabırsızlıkla bekleyen on binlerce Afrikalıya destek olmanın şimdi tam zamanı" dedi.
 
Yeryüzü Doktorları olarak 2000 yılından bugüne dünyanın pek çok ülkesinde insani yardım çalışmaları yürüttükleri dile getirilen açıklamada, "Yeryüzü Doktorları sağlık yardımlarına odaklanmış bir ihtisas derneği olarak bu organizasyonu özellikle açlık çeken bölgelerde yapılması nedeni ile aynı zamanda bir tıbbi destek olarak da görmektedir. Kurban Bayramı süresince yapılan bu organizasyon çoğu çatışma bölgelerinde yaşayan insanlara paylaşma, kardeşlik ve barış mesajları da ilettiğinden toplumsal bir terapi özelliği de taşımaktadır" ifadelerini kullandı.
 
Organizasyonlarını Türkiye`ye yönelik yapmamalarının sebebinin de belirtildiği açıklamada, "Ülkemizde yardıma muhtaç insanlar için düzenlenen pek çok Kurban organizasyonu bulunmaktadır. Yeryüzü Doktorları Türkiye`de uzmanlık alanları itibari ile etkili çalışma yürüten bu kuruluşları teşvik etmekte ve yurt içi bağışları bu kuruluşlara yönlendirmektedir" denildi.
(Yasir Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir