• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Tarımsal Yayım ve Danışmalık Sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİİRT - Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı başvuruları 24 Eylül 2012 Pazartesi günü başlayıp 17 Ekim 2012 Çarşamba günü sona erecek. Adayların katılım ücretini yatırdıktan sonra istenilen belgeler ile birlikte ikamet ettikleri İlin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerekir.

Siirt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, \"2012 yılı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavlarından ikincisi 02 Aralık 2012 tarihinde Ankara İlinde saat 10.00`da Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi tarafından belirlenen yerlerde düzenlenecektir. Sınav 120 dakika sürecek, ekte yer alan konuları içeren 100 sorudan oluşan çoktan seçmeli test usulüne göre yapılacaktır. Söz konusu sınav 100 puan üzerinden değerlendirilecek olup, geçme notu 70`dir\" denildi.

Başvuruda İstenen Belgeler
Sınava katılmak isteyen kişilerden istenecek belgeler;
a) Sınava müracaat için Başkanlığımızca hazırlanan matbu kişi bilgi formu.
b) Nüfus cüzdan sureti,
c) Öğrenim durumunu gösteren belge. Tarımla ilgili Lisans mezunları için lisans diploması esas alınacaktır. Öğrenin durumunu gösterir belgede sadece program ismi yazıyorsa bu kişilerden ayrıca transkript istenecektir.
ç) Dört adet vesikalık fotoğraf,
d) Uzman tarım yayımcısı ve uzman tarım danışmanı sertifikası almak için başvuranların en az üç yıl süreyle kamuda, sivil toplum örgütlerinde veya özel sektörde tarımsal yayım veya danışmanlık hizmetlerinde çalıştıklarını gösterir belge,
e) Mezun olduğu bölüm dışında, çalıştığı alanda sertifika almak isteyen kişilerin bu alanda en az 5 yıl çalıştığını gösterir il/ilçe müdürlüğünce onaylı belge(Başkanlığımız talimatlarına uygun)
f) Başvuru evraklarının asılları görülmek sureti ile Bakanlık merkez ve taşra birimleri tarafından onaylanabilir. (Hamza Kezer - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir