• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
Eğitim-Senden Yapılan Ücretli Atamalara Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak Eğitim-Sen üyeleri son yapılan ücretli öğretmen atamalarını protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.Grup adına basın açıklamasını okuyan Zeki İrmez , yapılan son atamalarda fakülte mezunu öğretmenlerin yerine iktisat, mühendislik gibi  çeşitli bölüm mezunu kişilerin görevlendirildiğine vurgu yaptı.

 

10 yıllık AK Parti iktidarının yaptığı işlerin başında kadrolaşmanın geldiğini belirten  İrmez bunun başında da  Milli Eğitim Müdürlükleri`nin geldiğini ileri sürdü.

 

Atamalarda eğitim fakültesi mezunlarına öncelik verilmemesini eleştiren İrmez : \"Atamalar neye göre yapılmıştır? İlgili yönetmelikler uygulanmış mıdır? Listeler nerde hazırlanmıştır? Buna ilişkin komisyon kurulmuş mudur? Kurulmuşsa kimlerden oluşmuştur?  Soruların biran önce cevaplanmasını istiyoruz.  Bu konunun da sulandırılarak çıkmaza sokulmasının en büyük sorumlusu Milli Eğitim Müdürlüğü`dür. Öyle ki, kendisine ücretli öğretmen atamasındaki usulsüzlükleri soran gazeteci arkadaşlara bu konuyla ilgilenmiyorum cevabı da işgüzarlığını ortaya koyan aynı zamanda da çocuklarımızın geleceği açısından ne kadar düşündürücü olduğu ortadır. Bu tür uygulamaların önüne geçebilmek için bir an evvel öğretmen açığı ile işsiz öğretmen sayısı arasındaki denge de düşünülerek, işsiz öğretmenlerin tamamının kadrolu iş güvenceli olarak atamalarının yapılması için de acilen planlamaya gidilmelidir\" sözleri ile sonlandırdı. (Delil Oğurlu-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir