• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Eğitim Yuvasında Nazi Dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şefik Mert / Gaziantep-DOĞRUHABER
Ağsu, iki haftadır okula geldiği her gün rehberlik odasına kapatılarak kapının üzerine kilitlendiğini ve okulun dağılımına kadar odada tutulduğunu söyledi.

Şahinbey Türktepe Ortaokulu’nda başörtüsünden dolayı rehberlik odasına kilitlenerek tecrit edilen Sedanur Ağsu isimli öğrencinin, adeta Nazi kamplarındaki uygulamaları hatırlatan muamelelere maruz kaldığı belirtildi. Başörtülü öğrencinin rehberlik odasına kapatılarak günlerce tecrit edildiği ve aşağılandığı iddia edildi.

OKULDA GARDİYAN MAHKUM KURALLARI

2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı başörtüsü zulmüyle başladı. Yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’de Müslüman bir kız çocuğu inancından dolayı hakarete uğruyor, aşağılanıyor ve tecrit ediliyor. Okulunda gardiyan-mahkum muamelesine tabi tutulan 13 yaşındaki başörtülü Sedanur Ağsu’nun okulun kantincisinin dahi hakaretine maruz kaldığı belirtiliyor.

BAŞÖRTÜLÜNÜN OKULDA UYACAĞI KURALLAR (!)

Başörtüsü ile okuluna devam etmek istediğini belirten Türktepe Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Sadanur Ağsu, yaşadığı mağduriyeti şöyle ifade etti: “Okula gittiğim gün okul müdürü Ömer Usta, benim kolumdan tutarak ‘hemen başındakini çıkar yoksa odaya kitlenirsin’ dedi. Ben de kabul etmeyince, beni alt katta bir odaya kapattı. Çantamı almak için sınıfa gitmem gerektiğini söylediğimde de, ‘Senin diğer öğrencilerin arasına girmen yasak, sana diğer kuralları da anlatayım: teneffüse çıkmak yasak, kantine çıkmak yasak, dışarıya çıkmak arkadaşlarınla konuşmak yasak’ dedi diye konuştu.”

EĞİTİM YASAK, DERS YASAK, TENEFFÜS YASAK

Ağsu, iki haftadır okula geldiği her gün rehberlik odasına kapatılarak kapının üzerine kilitlendiğini ve okulun dağılımına kadar odada tutulduğunu söyledi. Çocuğunu okula gönderdiği günden beri kızının rehberlik odasında tecrit edildiğini belirten Nurgül Ağsu ise, “Çocuğumu tek kişilik bir odada tecrit edip üzerini kilitliyorlar. Okul müdürüne bunu neden yaptıklarını sorduğumda ise ‘Odada dosyalar olduğu için kilitliyoruz’ dedi. Kızım yaklaşık iki haftadır eğitim alamıyor, derslere alınmıyor, teneffüse dahi çıkamıyor” İfadelerini kullandı.

KANTİNCİ DAHİ ÖĞRENCİYE HAKARET EDİYOR

Okulun kantincisinin dahi kızına hakaret ettiğini ve onu azarladığını belirten anne Ağsu,

“Kantinci dahi çocuğumu azarlayabiliyor. Çocuğum geçen gün ihtiyacı için gittiği kantinde kantinciden hakaret görmüş, kantinci: “bunu al git bir daha buraya gelme, odandan çıkma demiş” şeklinde konuştu.

MÜDÜRE GÖRE NAZİ’LİK NORMAL

Bütün çabalarına rağmen çocuğunun hala tecride, hakarete ve aşağılanmaya maruz kaldığını belirten anne Ağsu, “Müdür bey yaptığı uygulamalarda ısrar ediyor; müdür beye neden bunları yaptığını sorduğumuzda, yaptıklarının normal olduğunu söylüyor.’ Bu şekilde, hiçbir şekilde arkadaşlarının yanına çıkmayacak. Başörtüsünü taktığı müddetçe ayrı tutulacak” dediğini söyledi.

“SENİN GİBİ GELENLERİ KÜFÜRLE GÖNDERDİK”

Çocuğunun eğitim sorunu için Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürüyle görüşmeye gittiğinde ise hakaretle karşılaştığını belirten Anne Ağsu, “İlçe milli eğitim müdürü ‘Daha önce sizin gibi gelenleri buradan küfürle kovduk. Sizin sorununuz için bizde çözüm yok’ dedi ve bana hakaret ederek dışarı çıkardı” şeklinde konuştu.

ŞAMİL TAYYAR’IN BAHSETTİĞİ ÇETE GİBİ

Anne Ağsu, okul ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde karşılaştığı skandal sözler ve davranışlardan sonra gittiği Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde ise terörist muamelesi gördüğünü belirterek “İl milli eğitim müdürlüğüne gittim. Orada sorunumu milli eğitim müdür yardımcısına anlatınca orada bulunan polisi çağırarak ‘Bunu buradan götürüp ifadesini alın, haklarında tutanak tutun’ dedi” İfadelerini kullandı.

MÜDÜR CEVAP VERMEKTEN KAÇTI

Öğrenci ve velisinin iddialarını sorduğumuz Şahinbey Türktepe Ortaokulu Müdürü Ömer Usta ise, açıklamada bulunamayacağını söyledi.

Başörtü Skandalına TESÇAĞ’dan sert tepki

Gaziantep’te Şahinbey Türktepe Ortaokulu’nda başörtüsünden dolayı tecrit edilerek hakaret gören öğrenciye sahip çıkan TESÇAĞ olayı kınadı.

Olayla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) başörtülü öğrenci ve velisine yapılan muamelenin terbiyesizce olduğunu belirterek bu tür olaylara yol açanların tarih boyunca lanetle anılacağını vurguladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “28 Şubat Darbesi döneminde tesettürlü kadınlar çok hakaretlere uğramıştı. Son zamanlarda da 28 Şubat döneminin baskı ve zulümlerini aratmayacak derecede uygulamalara şahit olmaktayız. Son olarak Başörtüsü ile eğitimini sürdürmek isteyen Gaziantep Şahinbey İlçesi Türktepe Ortaokulu 8.Sınıf Öğrencisi Sedanur Ağsu adlı öğrenci, İlçe Milli eğitim Müdürü’nden okul müdürüne ve hatta okulun kantincisine kadar devletin hizmet etmek için görevlendirdiği memurlar tarafından hakarete uğramış ve bu görevlilerin eliyle zorunlu olan eğitim hakkı engellenmiştir” denildi.

TARİH SİZLERİ LANETLE ANACAKTIR

Müdüründen kantincisine kadar, sadece inancının gereği olarak örtünmüş 13 yaşındaki Sedanur Ağsu isimli öğrenciye zulmü reva görenler, tecrit edenler, bir odaya hapsedenler, kızının hakkını arayan annesine ‘Daha önce sizin gibi gelenleri küfürle geri gönderdik’ gibi laflar kullanarak terbiyesizlik edenler ile 28 Şubat döneminde başörtüsüne düşmanlıkta hiçbir hudut tanımayan Kemal Alemdaroğlu, Nur Serter ve daha başkalarının arasında acaba nasıl bir fark var?” ifadeleri kullanıldı.

İSLAM KAHRAMANLARININ MEMLEKETİNE BAYKUŞLAR MI KONDU

Açıklamanın devamında, “Kurtuluş Savaşında halkının din ve namusu için savaşarak, nezih İslam dininin yüce kavramlarından bir kavram ve unvan olan “Gazilik” unvanını alan, İslam kahramanlarının memleketi olan Gaziantep ilimize baykuşlar mı konmuş” dendi.

BUNLARIN YAPTIKLARI EŞKIYALIK VE YOL KESİCİLİKTİR

Açıklamada ayrıca “Allah aşkına; Şahinbeylerin, Sütçü imamların, Şeyh Saidlerin, Üstad Bediüzzamanların, İskilipli Atıf hocaların Süleyman Hilmi Tunahanların ve Nene Hatunların memleketini kim veya kimler bu hale getirdi? Bu duruma ancak ve ancak teröristlik, eşkıyalık ve yol kesicilik denir!” ifadelerine yer verildi.

TESETTÜR SORUNUNU ARTIK ÇÖZÜN!

Zorbalara karşı yetkilileri göreve çağıran TESÇAĞ, “Devlet yetkilileri olan hükümete ve millet meclisine sesleniyoruz. Bir an önce Anayasal güvence ile tesettür sorununu köklü bir şekilde çözerek böyle işgüzar yöneticilerin insafına terk etmeyin bu halkı. Yoksa bugün elinizde olan fırsatı kaçırır, bu Müslüman halkın her iki cihanda size davacı olmasına sebep olursunuz” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada ayrıca “Allah aşkına; Şahinbeylerin, Sütçü imamların, Şeyh Saidlerin, Üstad Bediüzzamanların, İskilipli Atıf hocaların Süleyman Hilmi Tunahanların ve Nene Hatunların memleketini kim veya kimler bu hale getirdi?

Bu haberler de ilginizi çekebilir