• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
HALKLARA BÜYÜK TUZAK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber 

Suriye’den gelen bir top mermisinin Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bir eve isabet etmesi sonucu 3 çocuk ve 2 annenin hayatını kaybetmesi büyük tepkiye neden oldu. Ancak olay sonrası birilerinin savaş çığırtkanlığı yapması, “Savaş çözüm değil, olası bir savaş ümmet içinde bir iç çatışmaya neden olur. Bu durumda da karlı çıkan yine Amerika ve Avrupa olur” yorumlarını beraberinde getirdi.  Ayrıca yaşanan süreci analiz eden yorumcular, bu üzücü olay karşısında aklıselimle hareket edilmesi gerektiğini belirterek, “Müslüman halklara büyük bir tuzak kuruluyor” vurgusu yaptı.

MÜSLÜMAN HALKA BÜYÜK TUZAK KURULUYOR

Akçakale olayını Doğruhaber’e değerlendiren Mustazaflar Hareketi Kurucu üyelerinden M. Bahattin Temel, kesin bir dille Türkiye’nin savaşa girmemesi gerektiğini belirterek, “Duygusal davranmamak, başkalarının gazına da gelmemek gerekiyor. Bölgede Müslüman halka büyük bir tuzak kuruluyor kesinlikle bu oyuna gelinmemelidir” ifadelerini kullandı.

MÜSLÜMAN HALKLAR ZARAR GÖRÜR

Hareket olarak böyle bir savaşa girmenin her iki ülkenin Müslüman halklarına zarar vereceğini düşündüklerini dile getiren Mehmet Bahattin Temel, “Şu anda savaş çanlarının çalındığı bir durumun arifesindeyiz. Yani Türkiye ve Ortadoğu’nun geleceği açısından sıkıntılı bir dönemdeyiz. Hareket olarak Türkiye’nin böyle bir savaşa girmemesi konusunda kesin bir tavır içerisindeyiz. Evet, bir uçağı düşürüldü. Masum insanlar top ateşiyle öldürüldü. Tüm bunlara bakıldığı zaman savaş taraftarı olan bazı insanlara göre yeterince malzeme var. Meseleye Esed Rejimi tarafından da bakıldığı zaman ve ülkesinin iç savaşı da göz önünde bulunduracak olursak Esed rejiminin tüm zulümlerine ve zalimliğine rağmen böyle bir savaşa girme lüksünün olamayacağını düşünüyoruz. Aklı başında olan hiçbir kimse, böyle bir iç savaş varken kendisine karşı olan bir komşu ülke ile savaşa kasıtlı girerek kendi sonunu getirmek istemez. Dolayısıyla karşı tarafın kasıtlı olmadığı inancındayım. Ama karşı taraf zalimdir, diktatördür, rejimi yıkılmalı, kendisi de muhakkak gitmelidir. Bu konuda vicdan sahibi olan herkes ittifak halindedir” dedi.

YAKILAN ATEŞTE MÜSLÜMANLAR YANIYOR

Müslümanlar üzerinde büyük oyunların oynandığını vurgulayan Temel, “Hem yurt dışında hem de yurt içinde Resulullah’a hakaretler yapılıyor, İslam’ın mukaddesatları ayaklar altına alınıyor. Bakıyorsunuz Türkiye’de burnumuzun dibinde bir densiz kalkıyor herkese meydan okurcasına Hazreti Peygamber (s.a.v)’e dil uzatabiliyor. Tüm bunlara baktığımızda global olarak müstekbirlerin ciddi bir hareket içerisinde oldukları görülmektedir ve bu güçlerin Müslüman halkların kesinlikle zararını istedikleri de ortadadır. Suriye’de süren savaşın kime faydası vardır? Karşılıklı olarak ikisinin de birbirlerini yok etmeleri kesinlikle siyonizmin çıkarınadır, onlar da bunu istemektedir. Sonuç olarak bizim açımızdan meseleye baktığımızda Türkiye böyle bir savaşa girmemelidir. Duygusal davranmamak başkalarının gazına da gelmemek gereklidir. Bölgede Müslüman halka büyük bir tuzak kuruluyor kesinlikle bu oyuna gelinmemelidir. Çünkü zarar görecek olan her iki ülkenin Müslüman halkıdır. Bir ateş yakılıyor ve bu ateşte Müslüman halklar yanmaktadır” diye konuştu.

ONLAR MÜSLÜMANLARIN İYİLİĞİNİ İSTEMEZ

Her zaman zalime karşı duracaklarını dile getiren Temel, “Ancak şu an karşı tarafta duran karşıtların saflarını net tutmayışı ve özellikle emperyalist güçlerin tüm varlıklarıyla muhalefeti organize etmeleri, onlarla birlikte kalkıp oturmaları ve ısrarla Türkiye’yi böyle bir savaşa sürüklemek istemeleri kabul edilemez. Biz her halükarda mazlum, mustazaf ve Müslüman muhalefetin yanında zalime karşı onlarla beraberiz. Ancak şu an muhalefeti organize eden ve başı çeken güçlerle beraber olmadığımızı da belirtmek istiyoruz. Çünkü ne Siyonizm ne de Amerika Ortadoğu halklarının iyiliğini istemez” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ TUZAĞA DÜŞTÜ

Türkiye’nin Suriye politikasının başından beri yanlış olduğunu söyleyen Gazeteci Yazar Ali Bulaç, Ak partinin Suriye konusunda tuzağa düştüğünü ve bu tuzağın içinden bir türlü çıkamadığını vurguladı. Bulaç, şunları söyledi: “Ben başından beri Türkiye’nin Suriye politikasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Kanaatime göre Ak Parti ve Türkiye, Suriye konusunda tuzağa düştü. Ve şimdi işin içinden çıkamıyor, tek başına kaldı adeta. Yani Suriye’de otokrat rejimini devirmeye çalışmak herkesin hakkı. Fakat bu sivil bir gösteri şeklinde yürüseydi Tunus’ta ve Mısır’da olduğu gibi daha etkili olurdu. Bazı körfez ülkeleri bunu silahlı mücadeleye dönüştürdüler. Dolayısıyla bir iç savaş oldu. Türkiye de iç savaşta taraf olunca bölge ülkeleriyle de ilişkilerini bozdu.”

TÜRKİYE BU BATAKLIKTAN ÇIKMALI

Türkiye’nin olası bir savaş kararı durumunda ümmetin bu savaştan zarar göreceğinin altını çizen Bulaç, “Şu anda Türkiye Suriye ile savaş noktasına gelmiş bulunuyor. Türkiye Suriye’ye müdahale edecek olursa veya savaş olursa savaşın kapsamı da biraz genişleyecek olursa bu savaş Türkiye ve Suriye’den ibaret olmaz. İşin içine Irak, İran ve Lübnan da girer. Dolayısıyla Türkiye bir anda dört Müslüman komşusuyla savaş noktasına gelmiş olur. Bir an önce Türkiye’nin bu bataklıktan çıkması lazım. Buradan da çıkmanın yegâne yolu; Türkiye’nin İran ve Mısır’la bir araya gelip Suriye konusunu beraber halletmeleri, çözmeleri gerekir. İkincisi de eğer güçleri yetiyorsa bu küresel güçleri bunun dışında tutmaya çalışmalıdırlar. Aksi halde bu savaştan ümmettin hepsi zararlı çıkar” diye konuştu.

KESİNLİKLE SAVAŞ İSTEMİYORUZ

Yaşanan olaylar ile ilgili Doğruhaber’e açıklamalarda bulunan Akçakale’yi Geliştirme Derneği Başkanı Mahmut Demir, “Bizler günlerdir top sesleriyle yatıp kalkıyoruz bu olayın olacağı başından belliydi. Günlerdir basın bunu zaten servis ediyordu. Şimdiye kadar kimse bu olanları dikkate almadı ta ki o 5 kişi hayatını kaybetti. Bizler böyle bir savaşı asla istemiyoruz. Zaten karşı tarafın istediği bu. İki ateş ortasında kalacak olan İslam ümmetidir. Ümmetin zarar görmesini istemiyoruz. Bu olayların savaş olmadan bir çözümü olsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yine Akçakale’de hizmet veren Şanlıurfa Yardım Eli Derneği Akçakale Şube Başkanı İbrahim Yılmaz da, “Ölen hemşerilerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu olaydan sonra halkımız gerilmiştir. Bizler halkımızı sükûnete davet ediyoruz ve kardeşkanının dökülmesini istemiyoruz. Küfrün istediği de Müslümanları birbirine kırdırmaktır” dedi.  Akçakale esnafından Mustafa Koç ise, “Biz esnaf olarak şu an durmuş durumdayız, ödemelerimiz var. Ancak halk göç ediyor, işler durdu, eğitime ara verildi, birkaç güne kepenk indirip biz de gideceğiz. Biz esnaf olarak bu işin iki taraftan da kan dökülmeden sona ermesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir