• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
En Büyük Yatırımı Eğitime Yapıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ``İktidara geldiğimiz günden beri, en büyük önemi eğitime veriyor, en büyük yatırımı eğitime yapıyoruz. Mali olarak bütçemizin neredeyse yüzde 50`si, personel olarak neredeyse yüzde 50`ye yakınını eğitim - öğretime veriyoruz. Eğitimi bütçenin birinci sırasına çıkardık`` dedi.

Üniversiteye girişte yaşanan tıkanıklığı çözmek, bu tıkanıklığın eğitimi engellememesi için pek çok adımlar attık. 2002 Yılında 53`ü devlet olmak üzere toplam 76 olan üniversite sayısını 168`e çıkarttık. Üniversitelerimizde toplam 76.090 akademik personel görev yapıyordu geçen yıl itibari ile bu sayı 111.495`e yükselttik. Barınma sıkıntısını çözmek için 81 ilin tamamında çok ciddi yurt yatırımları yaptık. Bugün 81 il ve 137 ilçemizdeki 333 yurt ile 291.200 yatak kapasitesi ile öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Bu rakamların önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Öğrencilerimize verilen kredi 45 TL idi şuanda 260 TL. Onunla da kalmadık 180 TL de beslenme yardımı veriyoruz. Eğitime verdiğimiz önemi ve önceliği kesintisiz olarak giderek artan şekilde devam ettireceğiz. Ünivversiteler dünyanın her yerinde eğitim kadroları ve öğrencileri ile daima değişimin taşıyıcısı öncüsü kurumlar olmuşlardır. Yasama organı, yürütme organı bu doğrultuda üzerlerine düşeni her zaman yapacaktır. Samimi olarak söylüyorum üniversitelerimizin, bilimin, bilim insanlarımızın desteği yol göstericiliği olmadan daha büyük başarılara biz ulaşamayız. Her alanda üretken, iyi yetişmiş, işini en iyi şekilde yapmakla kalmayıp daha iyisin yapmak isteyen gençlere ihtiyacımız var. Tek kaynağımız eğitim öğretim kurumlarımız ve üniversitelerimizdir bu konudaki tek kaynağımız. Önümüzdeki dönemde destekleri çok daha ileri boyutlara taşıyacağız. ARGE için ayrılan kaynağı 2023`te GSMH mızın yüzde 3`üne çıkarmaktır. Bu büyük ve iddialı bir hedeftir. Biz bu hedefe ulaşmakta kararlıyız ve buna kilitlenmiş durumdayız. Geçtiğimiz 10 yılda iş yapmak kendini geliştirmek isteyen bütün kurumlara, kişilere ciddi destekler verdik önlerindeki engelleri kaldırdık. Kimse artık 10-15 yıl öncesinin mazaretlerinin arkasına sığınamaz.

Ekip çalışmasına önem verin. Belki sizler görmediniz yaşamadınız ama Türkiye geçmişte ekonomide siyasette toplumsal hayatta çok büyük sıkıntı ve yıkımlarla karşılaştı. Gelecekte aynı felaketlere maruz kalmamak için tavrınızı daima hoşgörüden uzlaşmadan demokrasiden yana koyun. Şiddete, teröre toplumu içten çürüten kötü alışkanlıklara karşı mesafeli olun. Son olarak eğtiim gördüğünüz üniversitenizin kıymetini bilip ona sahip çıkmanızı istiyorum. Bu düşüncelerle Ankara Üniversitesi ve diğer tüm üniversitelerin yeni eğitmi yılını kutluyor hayırlı olmasını diliyor sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum` dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir