• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...
Çumhurbaşkanlığı Seçimleri Karın Ağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TRT Haber`de canlı yayına konuk olan Cemil Çiçek, tutuklu milletvekillerine ilişkin değerlendirmesinde, konunun hukuk boyutu ve siyasi boyutunun birlikte değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ancak tartışmanın siyasi boyutu üzerinden yapıldığını ifade eden Çiçek, ``Yargı da `Biz yasamanın koyduğu kuralları uyguluyoruz` diyor. Yargı bunu çözmedi, çözemedi. Yasal düzenleme, yani yeni kural koyma noktasında Meclis`te bir irade çoğunluğu oluşmadı. Yani eski bir kuraldan yeni bir sonuç bekliyoruz`` dedi.

Bir kısım alışkanlıkların devam ettiğine dikkati çeken Çiçek, bu kapsamda 27 Nisan konusunun da demokrasi açısından olağan bir durum olmadığını söyledi. Çiçek, şöyle devam etti:

``27 Nisan`da Anayasa`ya aykırı bir şey yoktu. O zaman nereden ihtiyaç duyuldu buna. Bizde Cumhurbaşkanı seçimleri her zaman karın ağrısı olmuştur. 1961`den itibaren biz hiç ağız tadıyla bir Cumhurbaşkanı seçimi yapamadık. ``Halk seçsin``in özünde de bu var zaten. 2007 seçimlerine gelirken bununla ilgili tartışmalar 1,5 yıl öncesinden başlamıştı. Oysa usul belli bu konuda. Cumhurbaşkanı seçiminde Anayasa`da aranan şartlar da mevcuttu. Buna rağmen durup dururken siz 27 Nisan`da açıklama yapıyorsanız, bu olağan bir şey değildir. Geçmişten gelen sancının o gün bu olaya yansımasıdır bu.``

Cemil Çiçek, Meclis`in kamu denetçiliği sürecini başlatacağını, 11 Ekim itibariyle müracaatların alınacağını bildirdi.

TRT Haber


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir