• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batmanlılar Hırsızların Yakalanmamasına Tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da ardı arkası kesilmeyen hırsızlık olaylarına karşı vatandaşlar, hırsızların yakalanmamasına tepki göstererek, yetkililerin bu konuda yeterince duyarlı olmadığını savundu.

 

Kısa bir süre önce işyerine hırsızların girdiğini söyleyen Mehdi Tekin, yaklaşık bir senelik kazancının bir gecede çalındığını belirterek, \"Kendi el emeğimizle kazandığımızı hırsızlar bir gecede acımasızca çalıyorlar. Hırsızlardan çok, bunlara caydırıcılık vermeyen yetkililerin suçu olduğunu düşünüyorum. Şikâyetçi olmamıza rağmen hırsızların bulunacağını sanmıyorum. Hırsızlar yakalanmasına rağmen mahkemede serbest bırakılıyorlar. Hırsızlık olaylarından dolayı nasıl bir güvenlik önlemi alacağımızı bilmez olduk. İşyerimizi güvenli hale getirmemize rağmen hırsızlar yine de giriyorlar. Bunu da onları caydıran cezaların verilmemesine bağlıyorum\" dedi.

 

Başka bir hırsızlık olayı mağduru olan Murat Ekinci de, yaklaşık 2 ay önce işyerine hırsızın girdiğini ve halen hırsızların yakalanmadıklarını belirterek, \"Hırsızlar işyerimden 3 bin lira değerinde eşya çalmışlardı. Polis ekiplerinin gelip inceleme yapmalarına rağmen şimdiye kadar hırsızlarla ilgili bir haber çıkmadı. Hırsızları yakaladıkları zaman da mahkemede serbest bırakılıyorlar. Bizler ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililer bu konuda duyarlı olsunlar ve hırsızlara yönelik caydırıcı bir ceza uygulasınlar\" şeklinde konuştu.

 

Emin Oğuz ise, Batman`da son günlerde hırsızlık olaylarının attığını ifade ederek, \"Kendimiz ve çevremiz, hırsızlardan dolayı evlerimizi birer hapishaneye çevirmiş durumdayız. Hırsızlar yakalandığı zaman da mahkemede serbest bırakılıyorlar. Daha sonra aynı hırsızlıklarına devam ediyorlar. Yetkililerin artık bunlara bir çözüm bulmalarını istiyoruz\" diyerek yetkililere sitem etti. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir