• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
3 Haftada Hatay`dan Mısır`a Ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Samandağ Kaymakamlığı Deniz Kaplumbağaları Araştırma Merkezi tarafından ilçeye her yıl haziran-eylül döneminde yumurta bırakmak amacıyla gelen yeşil deniz kaplumbağalarının (Chelonia Mydas) göç yolları ve yaşam alanının belirlenmesi amacıyla başlatılan çalışma amacına uygun olarak yol alıyor.

7 Ağustos tarihinde Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz tarafından denize bırakılan uydu takip cihazı takılı yeşil deniz kaplumbağası Suriye, Lübnan ve İsrail`i takip ettikten sonra 3 hafta da Mısır`a ulaştı. Mısır`daki Bardawil Gölü`nden sinyal gönderen `Defne` isimli kaplumbağa yaklaşık 1 aydır yaşamını burada sürdürüyor. Araştırma merkezinin uzmanları, Mısır`daki uygun su sıcaklığı ve besin maddesi zenginliğinin Defne`nin buradaki ikametini zorunlu kıldığına dikkati çekiyor.

Defne`ye takılan 10 bin lira değerindeki uydu takip cihazı sayesinde kaplumbağanın takip edeceği güzergah şimdiden merak ediliyor. Defne`nin bir yıl sonra tekrar Samandağı`na gelip gelmeyeceği ise bu takip sonrasında ortaya çıkacak.

CHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir