• DOLAR 32.551
  • EURO 34.844
  • ALTIN 2435.851
  • ...
Heykel Diken BDP`li Belediye`ye Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hasankeyf Dicle Nehri kenarında yapılan heykeller dün akşam saat:22.30`da Sanat Sokağı ve 8 Mart Kadınlar parkına dikildi.

Kısa bir süre önce Atatürk Parkında bir anlam ifade etmeyen heykelleri diken Batman Belediyesi bu defa da şehrin değişik yerlerine heykeller dikerek, vatandaşların dikkatlerini üzerine çekti.

Dikilen bu heykeller "Eski putperestlik dönemine geri mi dönüyoruz" düşüncesini uyandırdı. Gürcü Heykeltıraş Valerian Jikia`nın yaptığı heykel Batman Belediyesi tarafından Sanat sokağına dikildi. Arjantinli heykeltıraş Trinidad Caminos`nun yaptığı iki kadın figürünü yansıtan heykeli ise Kültür Mahallesindeki 8 Mart Kadınlar parkına dikildi.

Batman Belediyesi tarafından dikilen bu heykelleri gören vatandaşlar tepki göstererek, "Batman Belediyesi bir anlam ifade etmeyen bu heykelleri neredeyse şehrin her bir tarafına dikmiş durumda. Bizler hizmet beklerken, Belediye heykellerle uğraşıyor" dediler.

Dikilen heykellerin ne Batman`a nede hiç bir yere fayda getirmeyen cahili dönemlerden kalan bir inançtan geldiğini belirten Batmanlılar, belediyenin ne zamana kadar inançlarımızı dikkate almadan hareket edeceğini merek ettiklerini dile getirdiler.

Batman`da son dönemlerde sanat adı altında heykeller yapılmaya başladığını belirten esnaf Davut Başaran, "Bu tamamen dinimize aykırı olan bir şeydir. Özellikle Müslümanların çoğunlukta bulunduğu böyle bir yerde Müslümanların bunları kabul etmemesi gerekmektedir. Bu heykelcilik sistemi Hz.Nuh`un kavminden başlamıştır. Cahiliye döneminde, Amr Bin Luheyl Şam`dan bir mabetten Hz. Nuh`un kavminden kalan Hubel heykelini Mekke`ye getirdi. Mekke artık putlara tapmaya başladı. Öyle bir hal aldı ki her evin bir putu olmuştu. Ta ki peygamberimiz Mekke`yi fethederek Mekke çevresi ve Kabe`yi putlardan temizledi" dedi.

Heykel sisteminin müşriklerin âdetinden olduğunu belirten Başaran, "Hz. İbrahim`in babası Azel de put yapıyordu. Hz. İbrahim babasıyla bu konuda mücadele etmiştir ve heykellerini kabul etmemiştir. Bu heykeller tamamen şirkin ürünlerindendir. Bu heykelleri yapanlarda Azer ve Amr Bin Luheyl`in yolunu sürdüren kişilerdir. Mademki biz Hz. Muhammed (s.a.v) `in ümmetindeyiz. Bu heykelleri kabul etmeyip kınamak lazımdır" diye konuştu. (Veysi Rüzgar / M. Sait Çelik-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir