• DOLAR 32.468
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2438.031
  • ...
Batman`dan İkinci Hacı Kafilesi Uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hac farizasını yerine getirmek için Batman`dan yola çıkan ikinci hacı adayı kafilesi dua ve salâvatlar eşliğinde uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı`nca 2012 yılı Hac organizasyonundan Batman`dan Hacca gidecek olan 1. Kafile Hacı adayları İl Müftülüğü binası önünde düzenlenen uğurlama merasiminin ardından Diyarbakır Havalimanına uğurlandılar.

Uğurlamadan önce yapılan duaya eşlik eden hacıların heyecan içinde oldukları gözlenirken, akrabaları ile vedalaşma esnasında duygulu anlar yaşandı.

İl Müftülüğü personelinin eşlik ettiği hacı adayları sorunsuz ve rahat bir şekilde havalimanındaki işlerinin ardından kutsal topraklara uğurlandılar.

Saat 14.00`te 2. Kafile hacı adayları yine İl Müftülüğü binasının önünden hareket ederek Diyarbakır Havalimanından saat 20.30`da kutsal beldeye uğurlandılar.

Hacı adayları kutsal topraklara gitmekten dolayı büyük bir mutluluk ve heyecan duyduklarını dile getirerek, \"Allah bu farz olan ibadeti herkese nasip etsin, hac ibadetimizi yerine getirmek üzere yola çıktık. İnşallah hayırlı bir şekilde sağ salim kutsal topraklara gider görevimizi ifa eder ve geliriz\" dedi.

Bu yıl toplamda Diyanet ve özel organizasyonlarla Batman`dan 409 kişi kutsal topraklara gideceği açıklandı. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir