• DOLAR 32.295
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2408.942
  • ...
`Sözde Barış Görüşmeleri Başarısız, Gelecek Direnişin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Filistin halkının özgürlüğüne kavuşmasının ve topraklarını işgalden kurtulmasının ya uluslararası toplumun işgal rejimine baskısıyla boyun eğdirmesi yoluyla veya direniş yoluyla gerçekleşebileceğini söyledi.

Dün (1 Ekim Pazartesi) Kilometrelerce Gülücük-16 insani yardım kafilesiyle Gazze`ye gelen aktivistleri kabul eden Heniyye, sözde barış görüşmelerinin başarısız olduğunu ve Filistin halkına hiçbir şey kazandırmadığını ifade etti. Heniyye, Filistin halkının gasbedilen haklarını geri almak için tek bir yol kaldığını ve onun da direniş olduğunu belirtti.

Filistin halkının birçok devrim sürecinden geçtiğini ve bu süreçlerden Birinci İntifada ve El-Aksa İntifadası`nın doğduğunu söyleyen Heniyye, Filistin halkının topraklarını işgalden kurtarana, Filistinli mülteciler yurtlarına dönene ve Filistin bağımsızlığına kavuşana kadar direnişini sürdüreceğini bildirdi.

Filistin Hükümeti`nin ve Hamas Hareketi`nin özgürlük ve onuru için mücadele eden halkların yanında yer aldığını vurgulayan Heniyye, "Suriye halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesini destekliyoruz" dedi.

Filistin Başbakanı, Arap devrimlerinin Filistin davasına olumlu şekilde yansıdığını ifade etti.

filistinhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir