• DOLAR 32.602
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.124
  • ...
SP: `İslam Kardeşliğini Amaçlıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Saadet Partisi il başkanı Özbek Yalçın, parti binasında yaptığı açıklamada, Kürt sorununun çözümünde İslam kardeşliğinin önemine dikkat çekti.
 
Kürt sorunun altında iki sebep yattığını ifade eden Özbek, "Bölgenin geri bırakılmışlığı ve yanlış davranışlar devletin yanlış yetişmiş fertleri güneydoğuda halka zulmetmiş gerekli yatırımlar ve İslam kardeşliği teması ısrarla görmezden gelinmiştir. Bizler İslam kardeşliği ekseninde bölünmeyi değil, bütünleştirici çözümler üretmeye çalışacağız" dedi.
 
İslam`ı Dışlayan Hiçbir Projenin Doğu ve Güneydoğuda Kabul Göremez
İslam`ı dışlayan hiçbir projenin doğu ve güneydoğuda başarıya ulaşacağına inanmadıklarını belirten Özbek, "Geçmişte olduğu gibi sorunların çözümü için İslam gibi ortak değerlerin ön plana çıkarılmasının gerekli olduğu ısrarla vurguluyoruz. Irk, dil ve milliyet bakımıyla kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur" ifadelerini kullandı.
 
Bu Ülkenin Evlatları Asırlar Boyunca Mektebe Besmeleyle Başlar
Özbek sözlerini şöyle sürdürdü: "Siz geldiniz bu besmeleyi kaldırdınız. Ne koydunuz yerine türküm, doğruyum, çalışkanım, sen bunu söyleyince, öbür taraftan da Kürt bir Müslüman evladı, ya öyle mi ben de kürdüm, daha doğruyum, daha çalışkanım, deme hakkını kazandı. Ve böylece siz bu ülkenin insanlarını birbirine yabancılaştırdınız. Böyle yapmakla Kürt ve Türk Müslüman kardeşleri birbirine düşman ettiniz bu da yetmiyormuş gibi mazlum ve masum halkı katletmekten başka ne yaptınız."
 
Milli Görüş Gömleğimizi Sonuna Kadar Koruyacağız
İlke Haber Ajansının sorularını cevaplayan Özbek: "Bu ülkede çifte standartların yapıldığını, mağdur edilen kesimlerin olduğunu biliyoruz. Bizler bunu yapanlar gibi milli görüş gömleğimizi çıkararak zülüm etmeyeceğiz ve zulmün hiçbir yanına destek vermeyeceğiz. Bütün halkla kucaklaşmaya çalışacağız. Geçmişte olduğu gibi milli görüş mensupları olarak ne pahasına olursa olsun İslami kimliğimizden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğimizi ve İslam`a düşman olan hiçbir zihniyeti destelemeyeceğiz. Parolamız yine adil düzen olacaktır" dedi.
(Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir