• DOLAR 32.27
  • EURO 34.805
  • ALTIN 2457.36
  • ...
`Onlar, Kur`an Diliyle Lanetlenmiştir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Peygamber Efendimize hakaret içeren, `Müslümanların Masumiyeti` adlı film tepkilere neden olurken, diyanet tarafından bu konuda hutbe okunmaması eleştirilere neden olmuştu. Bazı cami imamları kendi inisiyatifini kullanarak hutbelerini özellikle Peygamber Efendimizle alakalı konulardan seçerken bu uygulamanın bazı imamlara örnek teşkil ettiği görüldü.
 
Van Merkez Hz Ömer Camii imamı M. Emin Alkan hoca da okuduğu hutbenin ardından Peygamberimize hakaret içeren filme kısaca değindi. Yahudilerin, Kuran diliyle lanetlenmiş bir kavim olduğunu hatırlatan Akan, bu gibi fiillerin Müslümanların aralarındaki bağlılığı arttırdığını söyledi.
 
Melekler de Müminler de Onlara Lanet Etmiştir
Peygamber efendimize dil uzatanları lanetlediklerini ifade eken Akan, "Yahudiler peygamber efendimize hakaret edercesine film yaptılar. Bunu yapmakla, onlar Peygamber Efendimize olan bağlılığı azaltamadılar; aksine böyle yaparak ona olan bağlılığımızı arttırdılar. Yüz iken bine çıktı. Bin iken yüz binlere çıktı. Müslümanlar olarak bizler ölene kadar Hz Muhammed`e tabiiyiz. Yahudiler, Allah`ın deyimiyle lanetlenmiş bir ırktır. Sadece Allah değil, melekler de müminler de onlara lanet etmiştir." dedi.
 
Öte yandan hutbeye katılan müminler bu durumu takdir ile karşılarken, "Allah razı olsun. İmamlarda da beklenen budur. Yalnız, bu olaya sadece kısaca değinmek yeterli değil. İmamlar, hutbelerinin bütün konusunu Peygamber Efendimize ayırmalıdırlar. Bu konuda, cemaat olarak diyanetten isteğimiz budur" ifadelerini kullandılar.
(Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir