• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
Miroğlu ve Burkay`dan AK Parti Cevabı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taraf gazetesinden olaylı bir şekilde ayrılan ve Ahmet Altan`ı PKK`ya hizmet etmekle suçlayan Orhan Miroğlu`nun AKP Genel Merkezi`nde olduğu haberi sanal alemde büyük ilgi gördü. AKP`de siyaset yapacağı yönündeki iddiaları red etmeyen Miroğlu "yine de benim tercihim yazı yazmak" demişti.

"PARTİYE DAVET EDİLMEDİM"

Miroğlu, AKP Genel Merkezi`nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`la yaptığı görüşmeyi, Rusya`nın Sesi Radyosu`ndan Atilla Güner`e anlattı.

Miroğlu, "Partiye davet edilmedim. Siyaset yasağım var zaten. Görüşlerimi aktardım. Görüşme olumlu geçti. Erdoğan (son terörist öldürülene kadar savaş) anlayışında değil" ifadesini kullandı.

Sayın Miroğlu, bu görüşmede Adalet ve Kalkınma Partisi içinde siyaset yapma teklifi aldınız mı?

Böyle bir şey olmadı. Ben Salı günü Başbakanla görüştüm. Uzunda bir görüşme oldu, ama tamamen Kürt meselesi. Demin sizlerle paylaştığımız aşağı yukarı görüşler. Ne olur, ne biter ondan sonra lütfetti beni dinledi. Bende bir iki saat görüşlerimi paylaştım.

Bu kamuoyunda biliniyor muydu? İlk kez mi konuşuyoruz bunu?

Kamuoyu bilmiyordu ama orada gazeteciler vardı. Ak Parti Genel merkezinde. Ben kendi özel aracımla gittim, yanımda korumam vardı başka da kimse yoktu. Çıkarken bir gazeteci arkadaş gördü o da Star muhabiriydi galiba haber falan yapmış öyle duyuldu. Kamuoyu duysun öyle bir şey geçmedi benim aklımdan. Sanıyorum Sayın Başbakan’ın da aklından geçmedi. Gerekte yok aslında bir fikir alış verişi oldu. Çok da iyi izlenimlerle ayrıldım. Biraz daha güven duydum. Evet, bu olabilir gibi bir fikirle ayrıldım. İyi bir hamle bir şey daha yapılabilir Ak Parti öyle görülüyor ki buna açık. Benim özel durumumda şu zaten ben 2014’e kadar siyaset yasaklıyım. Şu an istesem de ne Ak Parti’de ne de başka bir partide siyaset yapma hakkım elimden alınmış. Anayasa mahkemesi bana siyaset yasağı koydu. DTP davası nedeniyle. Ben DTP’nin kurucusuydum biliyorsunuz. 2007’de ayrılmama rağmen partiden maalesef Anayasa mahkemesi beni, Ahmet Türk, Aysel tuğluk v.s o arkadaşlarla beraber 35 kişiydik bize siyaset yasağı koydu. Ben zaten çok önemsemedim, zaten siyaset falan yapmaya niyetim yok. Partiden ayrıldım yazı yazmak için ayrıldım. Taraf’ta beş yılda yazdım. Dolayısıyla öyle bir şey yok. Ama tabiî ki Ak Parti politika yapılabilecek bir partidir. Önemsediğim bir parti. Çok değerli dostlarım var Kürt olsun Türk olsun hepsiyle çok iyi ilişkilerimiz var, saygı içerisinde sürdürüyoruz. CHP’de de var. Hatta MHP’de de dostlarım var. Fiili politika anlamında böyle bir pozisyon yok.

KEMAL BURKAY`DAN YALANLAMA: YURT DIŞINDAYIM

Öte yandan, Kürt siyasetçi Kemal Burkay`ın da bugün AKP Genel Merkezi`ne gittiği ve Başbakan Erdoğan`la görüştüğü iddia edildi. Burkay ise "Ben yurt dışındayım. İddialar doğru değil" diyerek sosyal medyadaki iddiaları yalanladı.

gazeteciler.com

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir