• DOLAR 32.602
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.124
  • ...
Şanlıurfa Yar-Der`den Suriyeli Ailelere Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - 19 aydır iç savaş halinde olan Suriye`den büyük göçler yaşanıyor. Ancak Türkiye`ye ile en uzun sınıra sahip olmasına nedeni ile mültecilerin çoğunluğu Türkiye`ye yerleşmekte.
 
İç savaş nedeni ile Suriye`den Şanlıurfa yerleşen Suriyeli mültecilere yardım elini uzatan Şanlıurfa Yardım Eli Derneği, mülteci ailelere gıda, beyaz eşya ve yatak yardımında bulundu.
 
Yardımlarla ilgili bilgi veren Şanlıurfa Yardım Eli Derneği Başkanı İbrahim Halil Bilen, "Suriye`den kaçıp Şanlıurfa`ya yerleşen mülteci kardeşlerimiz büyük mağduriyetler çekmektedir. şanlıurfa`ya gelen mültecilerden bazıları parklarda yatmakta bazıları üç aile bir evde kalmaktadır.
 
Onlara ev tahsis etmekle her şey bitmiyor. Mülteciler memleketlerini terk ederken her şeylerini de geride bırakıp geliyorlar. İşte burada bizlere iş düşmektedir. Gelen mülteci ailelere bir ailede bulunması gereken beyaz eşya, yatak, yorgan, gıda vb eşyalara ihtiyaç duyuluyor. Bundan dolayı hayırsever vatandaşlarımızdan gereken hassasiyeti gösterip mağdur olan mültecilere yardım elimizi uzatmalıyız" dedi.
 
Son bir ay içerisinde yedi mülteci aileye yardım ulaştırdıklarını ifade eden Bilen, son olarak hayati Harrani mahallesi 3830 sokakta oturan Eyüp Şeyhan, Mustafa Şeyhan ve Muhammed Şeyhan olarak bilinen Suriyeli mültecilere beyaz eşya yatak yorgan halı ve gıda yardımında bulunduklarını söyledi.
 
Son olarak bu mağdur insanlara yardımların devam ettirilmesi için hayırseverlere çağrıda bulunan Bilen, "Yardımda bulunmak isteyen kardeşlerimiz 0414 215 37 97 nolu telefonumuzdan bizlere ulaşabilirler" dedi. (Ali Durmaz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir