• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Van`ın Sağlık Alanındaki Açığı Kapatılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van ve ilçelerinde yaşanan depremlerin ardından hem mecburi hizmetini tamamlayan doktorların ayrılması hem de batı illerinden gönüllü olarak Van`a gelen doktorların görev yerlerine dönmeleri sebebiyle yaşanan doktor açığını kapatmak amacıyla 193 doktorun ataması gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, önemli bir doktor açıklarının olmadığını dile getirdi.

İllerin doktor ve hemşire ihtiyacının merkezi olarak belirlendiğini belirten Acar, \"Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye`nin 81 ilinde yapılmış bir personel dağıtım cetveli var. Bu cetvel ile her ile ne kadar doktor, hemşire ve pratisyen hekim gerektiği belirleniyor. Buna göre depremden sonra Van`a atanan hekim sayısı ile personel dağıtım cetvelindeki sayı arasında ciddi farklılıklar oluştu. Bu açığı tamamlamamız gerekiyordu. Bakanlıkla sürekli istişare halinde bulunduk. En son 46`ncı dönem doktor atamalarıyla ilimize 193 hekim atandı. Bu sayı ilimizin personel dağıtım cetvelini tamamen dolduran, yani ilimizin sağlık personeli ihtiyacını tamamen karşılayan bir sayıdır. Tabi bu sayının hepsi gelmedi. Bazı hekim arkadaşlar rahatsızlıklarından ya da TUS`u (Tıpta Uzmanlık Sınavı) kazanmalarından dolayı hepsi gelemedi. Bu bilgiye de bakan beyle paylaştık. 193 hekimden toplam 137 hekim ilimize geldi ve görev yerlerinde çalışmaya başladılar. Geri Kalan 56 hekim ise belirttiğimiz sebeplerle gelmedi. Gelmeyen doktorların yerine 47. dönem hekim atamalarında doktor atanmasını bekliyoruz. Bundan sonra inşallah ilimizde doktor sıkıntısı yaşamayacağız. Sağlık Bakanımızdan da bu sözü aldık\" dedi.
,
Gelen Doktorlar Sağlık Alanında Rahatlama Sağladı
Hekim atamalarının da belirli bir zamanının olmadığını aktaran Dr. Bilal Acar, yılda ihtiyaca, öğrenci mezuniyetine ve buna benzer durumlara binaen 5 bazen de 6 dönem hekim atamasının gerçekleştirilebileceğine dikkat çekerek, net bir tarihinin olmadığını, 2 ya da 3 ayda bir gerçekleştirilen atamalarla kalan açığın kapatılacağını dile getirdi.

Çok ciddi bir doktor açığının olmadığını da söyleyen Acar, eksik kalan doktor sayısının kendisini en fazla köylerdeki aile hekimliği uygulamasında gösterdiğini belirtti. Bunun dışında Çocuk Hastanesi acil servisinde yaşanan doktor sıkıntısının bir iki hafta içinde giderileceğini de sözlerine ekleyen Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, \"Şu anda hekim açısından ilimizde iki ay öncesine göre çok daha ileri düzeydeyiz. İlimize yapılan doktor atamalarından sonra hastanelerimizde yaşanan yoğunluk artık görülmemektedir. Bunun en büyük sebebi ise kampusta bulunan Prof. Dr. Dursun Odabaş Hastanesi ve İpekyolu Devlet Hastanesi`nin aktif bir şekilde çalışmasıdır\" dedi.

İpekyolu Devlet Hastanesi deprem öncesi verdiği sağlık kurulu raporu hizmetini tekrar vermeye başlamış durumda. (Mahmut Aytekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir