• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Öldüren Devlet Ölen Vatandaştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Mazlum Der Gaziantep Şubesi`nde yapılan basın açıklamasında Uludere`de 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın sorumlularının ortaya çıkarılması için başından beri çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü, bu amaçla çeşitli illerde açtıkları stantlar ve imza kampanyaları ile olayla ilgili adalet sağlanıncaya kadar mücadele etmeye devam edecekleri vurgulandı.

Yapılan basın açıklamasında konuşan Mazlum Der merkez yönetim kurulu üyesi Mehmet Alkış, Gaziantep Şubesi olarak olayı "Öldüren Devlet Ölen Vatandaştır" şeklinde tanımladıklarını, devlet adına öldürenlerin adalete teslim edilmesini beklediklerini söyledi.

"Toplumun yarısının oyunu almış bir iktidar toplumun tümüne yakın kısmının adalet beklentisini yerine getirmek zorundadır" diyen Alkış, "Aksi halde görevini yapmamış ve topluma karşı sorumluluğunu yerine getirmemiş olur" dedi.

Askeri darbe heveslilerinin cezaya çarptırıldığı şu günlerde bu olayın faillerinin yargılanmak üzere açıklanması gerektiğini söyleyen Alkış, "Daha önceleri bölgede meydana gelmiş hukuk dışı tüm olayların aydınlatılması için Uludere olayı bir başlangıç olabilir. Uludere`den Ankara`ya yürüyüş başlatan ve şimdi Gaziantep`te aramızda bulunan Halil Savda ve arkadaşlarına bu onurlu yürüyüşüne olan desteğimizi açıklıyoruz. Kendilerine başarılar diliyoruz. Bu çabanın adaleti sağlamaya yarayacak bir sonuç vermesini umuyoruz. Bu vesileyle sivil toplumun haklarına sahip çıkması için bu davranışın örnek olmasını diliyoruz" dedi.
(Bekir Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir