• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
22 Yıllık Gazzeli Esir Özgürlüğüne Kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal güçleri işgal zindanlarında uzun süredir yatan 39 yaşındaki Gazzeli esir Süheyl Said El-Cudeyli`yi 22 yıllık mahkumiyet süresini tamamlamasının ardından dün (25 Eylül Salı) akşam saatlerinde serbest bıraktı.

Filistin Enformasyon Merkezi`nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Gazze Şeridi`nin orta kesimindeki El-Bureyc Mülteci Kampı sakinlerinden Süheyl Said El-Cudeyli, Siyonist işgal zindanlarında 22 yıl yattıktan sonra dün akşam özgürlüğüne kavuştu.

Siyonist işgal güçlerinin El-Cudeyli`yi 26 Eylül 1990`da gözaltına aldığı ve Filistinli esirin o tarihte henüz 17 yaşında olduğu ve Filistinli gencin, Birinci İntifada sırasında El-Bureyc Mülteci Kampı`na giren ve bir grup Filistinli tarafından öldürülen Siyonist işgal askerinin öldürülmesi olayına karışmakla suçlandığı, askeri mahkemenin El-Cudeyli`yi 22 yıl hapis cezasına çarptırdığı ve Filistinli gencin mahkumiyet süresini işgal zindanlarında çeşitli hücrelerde ve koğuşlarda tamamladığı bildirildi.

Siyonist işgal zindanlarından çıkarak özgürlüğüne kavuşan Gazzeli Süheyl Said El-Cudeyli`yi Beyt Hanun "Erez" Kapısı`nda akrabalarından ve arkadaşlarından onlarca kişinin karşıladığı ifade edildi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir