• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
Suudi Arabistan`dan Tunus`a 221 Milyon Dolar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkent Tunus`ta SFD ve Tunus hükümeti arasında imzalanan 221 milyon dolarlık kredi anlaşmasının imza törenine Başbakan Hamas Cibali, SFD Genel Müdürü Yusuf Bin İbrahim el-Bessam ve Tunus Yatırım ve Uluslararası Yardımlaşma Bakanı Riyad Bit-Tıyb katıldı.

Törende konuşan SFD Genel Müdürü Bessam, ilk taksitte, Tunus`a 120 milyon dolar verileceğini ifade etti. Bu paranın Suse kentindeki elektrik santrali projesi için ödeneceğini belirten Bessam, ``Ülkenin batı bölgelerine doğalgaz boru hattının döşenebilmesi için Tunus`a ayrıca 85 milyon dolar kredi verilecek. Diğer 16 milyon dolarlık kredi ise meslek eğitim programlarının finanse edilmesinde harcanacak`` dedi.

Bessam, finanse edilen projelerin başarıyla sonuçlanmasını, Tunus halkının ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlamasını beklediklerini kaydetti.

Tunus Yatırım ve Uluslararası Yardımlaşma Bakanı Bit-Tıyb ise anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

``Suudi Arabistan`la yardımlaşmak, köklülüğü ve çeşitliliği itibarıyla büyük önem kazanmaktadır. Bu anlaşma da iki ülke ilişkilerini güçlendirecektir`` diyen Bit-Tıyb, fonun deneyim ve tecrübelerinden de istifade etme fırsatı bulduklarını belirtti.

Öte yandan, Suudi Arabistan`ın gelecek 3 yıl içinde ülkedeki kalkınma projeleri kapsamında Tunus`a 500 milyon dolar değerinde fon sağlamayı taahhüt ettiği de belirtildi.

Suudi Arabistan`ın geçmiş 30 yıl içinde Tunus`ta 466 milyon dolar değerinde 20 ayrı projeye fon sağladığı da kaydedildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir