• DOLAR 32.597
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2450.893
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle:

 

BATMAN BASIN.COM: `Bulgur Kazanları Kaynıyor`
Batman merkez, köy ve ilçelerinde yöresel adıyla `Savar` olarak bilinen bulgurluk buğday kaynatma dönemi başladı.
`Çiftçilere 10 Milyon TL Hibe Desteği`
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında uygulanan makine ve ekipman desteğinde Batman ve ilçelerindeki bin 687 çiftçiye makine desteği sağlanarak, 10 Milyon 198 Bin 612 TL hibe verildi.

 

BATMAN UMUT GAZETESİ: \"Memlekete Yatırım Yapsınlar\"
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programına katılan Batman Valisi Yılmaz Arslan, \"Batmanlı iş adamları, çoğu batıda yatırım yapmış durumda. Bunların , memleketlerine yatırım yapmaları lazım\" dedi.
`Tarihi Heykeller Ele Geçirildi`
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı yapan şahıslara operasyon gerçekleştirdi.

 

BATMAN GAZETESİ: `12 Otobüs Sefere Başladı`
Toplu taşımacılıkta yaşanan sıkıntıları gidermek amacıyla bir yıldan bu yana çalışmalarını sürdüren Batman Belediyesi, araç filosuna 12 halk otobüsü daha katarak önemli bir hizmete daha imza attı.
`Beşiri SYDV Personel Alacak`
Beşiri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) 2 Sosyal Yardım ve İnceleme görevlisi ile 1 Büro görevlisi unvanında çalıştırılmak üzere 3 personel alınacak.

 

BATMAN PUSULA GAZETESİ: `Çocuğunu Okula Göndermeyen Veliye Ceza Verilecek`
Batman`da eğitimde Sene Başı toplantısında zorunlu ilköğretim ve ortaöğretim uygulaması nedeniyle tüm çocukların okullaşmasının sağlanacağı ifade edildi.
`Kur`an Kursları Artışta`
Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Kur`an okumaya yönelik Batmanlıların ilgisinin her geçen yıl artığını söyleyerek, bununla ilgili olarak açılan Kuran kurslarında da artış yaşandığını dile getirdi.

 

BATMAN MEDYA GAZETESİ: `Sınır Köyleri Ortada Kaldı`
Batman sınırında bulunan ve uzun süredir Batman`a bağlanmak için mücadele veren köyler, ortada kaldı.
`Modern Tarıma Doğru`
Tarım il Müdürlüğü tarafından çiftçilere modern tarım ekipmanları dağıtıldı. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen `makina ve ekipman teslim törenine, Vali Yılmaz Arslan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Akın, Batso Başkanı Osman Nasıroğlu, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve çiftçiler katıldı.

 

BATMAN POSTASI GAZETESİ: `Hedef: %100 Okullaşma`
Batman`da eğitimde, Sene Başı Toplantısı`nda zorunlu ilköğretim ve ortaöğretim uygulaması nedeniyle tüm çocukların okullaşmasının sağlanacağı ifade edildi.
`CHP Heyeti BATSO`daydı`
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, PM Üyeleri Hüseyin Saygılı, Hüseyin Yaşar, CHP İl Başkanı Adnan Yaşar ve bir grup partili, Batmandaki parti çalışmaları kapsamında Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO)`nı ziyaret ettiler.

 

BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: `TÜMSİAD: Halk Saldırılardan Etkileniyor`
Batman Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Kantar Köprüsü yapımında kullanılan iş makinelerinin yakılmasına tepki gösterdi.
`Midyat Müftüsü Müftü Yardımcısı Olarak Atandı`
Mardin`in Midyat ilçe müftüsü Abdurrahman İnanç, Batman İl Müftü Yardımcısı olarak atandı.

 

BATMAN BARIŞ GAZETESİ:`Okul Saldırılarına Tepki`
Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanlığı, il genelinde son günlerde sıkça yapılan okul saldırılarını kınayan bir açıklama yaptı.
`4 Gözaltı`
Batman, Diyarbakır ve Mersin başta olmak üzere 6 İlde yürütülen KCK (Koma Civakên Kürdistan) operasyonlarında 40 kişi gözaltına alındı.

 

BATMAN DURUŞ GAZETESİ: `TÜMSİAD: Saldırılardan Etkilenen Yine Halktır`
TÜMSİAD Batman Şubesi, şantiye ve okullara yapılan saldırıların bölgede Sosyo Ekonomik sıkıntılara yol açacağını ve bu tür saldırılardan etkilenenin yine halk olduğunu vurguladı.

 

BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: `Okumak İstiyoruz`
Batman il sınırında bulunan 8 köyde okumak isteyen lise öğrencileri seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor. Okumak istediklerini belirten öğrenciler Batman`a kayıtlarının yapılmadığını kaydettiler.

 

BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: \"ADSM`de Sorunlar Aşılıyor\"`
Yaklaşık 5.5 milyon TL`ye mal olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`nin yeni binasında eksikliklerin giderileceğini söyleyen Başhekim Dt. Tuncay Vural; \"Her geçen gün bina oturacak. Eksikleri gideriyoruz\" dedi.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir