• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
45 Kişinin Alınacağı İşe 250 Kişi Başvurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muğla Rehberlik ve Araştırma Merkezi`nde gerçekleştirilen kura çekilişinde, işe başvuran 250 kişi arasından 45 asıl, 45 de yedek olmak üzere 90 kişi noter eşliğinde belirlendi.

İŞKUR İl Müdürü İlyas Sarıyerli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalan protokol gereğince, Muğla`da toplum yararına çalışma programları kapsamında geçen hafta kura çekimleri tamamlanan 82 kişinin işe alındığını söyledi.

Sarıyerli, bugün Bodrum, Milas, Yatağan, Ula ve Kavaklıdere ilçeleriyle kent merkezinde 200 kişinin kura çekimlerinin eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini belirterek, ``Kent merkezinde 45 kişilik işe yaklaşık 250 kişi başvurdu. Adalet ilkesi gereğince noter huzurunda çekilen kura sonucu belirlenen kişileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bildireceğiz`` dedi.

Toplum yararına çalışma programlarında gerçekleşen kura çekimine özellikle bayanların ilgi göstermesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Sarıyerli, bayanların öz güvenleriyle burada bulunmalarının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

İlyas Sarıyerli, toplum yararına çalışma programlarına ayrılan ödenek miktarının yaklaşık 1.1 milyon lira olduğuna işaret ederek, ``Kurada ismi çıkan vatandaşlarımız Milli Eğitim Müdürlüğümüzün uygun göreceği okullarda yardımcı hizmetli olarak çalışacaklar. Çalışma süreleri de bu yılın sonuna kadar. Ancak 2013 yılı bütçesi oluşturulunca umuyoruz ki haziran ayına kadar çalışacaklar`` diye konuştu.

Başvuruda bulanan vatandaşların kura çekimi sırasında heyecanlı oldukları gözlendi.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir