• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Sevk  Zulmü Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - 19 Ekim 2010 tarihinde Adıyaman merkez, Samsat ve Kahta ilçelerinde İslami hassasiyetleriyle öne çıkan sivil toplum kuruluşlarına yönelik bir operasyon düzenlenmiş,  mahkemeye sevk edilen 6 kişiden 5`i serbest bırakılırken Mustafa Yetiş tutuklanmıştı. Mahkeme sanıkları daha sonra toplamda 50 hapse mahkum etmişti.
 
Tutuklanarak Malatya E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilen Mustafa Yetiş, Malatya cezaevinde yaklaşık 2 yıl kaldıktan sonra memleketi olan Adıyaman`a sevk edilmişti.
 
Bu duruma sevinen Mustafa`nın annesi Fatma Nine ve hastalığı son derece ilerlemiş olan babası Mehmet Dede oğullarının kendi memleketine sevk edilmesine sevinmiş ayda bir de olsa oğullarını görmenin sevincini yaşayacaklardı...  Ancak; bu  buruk sevinçlerini dahi onlara çok gördüler.  Çocukları, sevk edildiği Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi D- 15 deki koğuşunda ancak 3 ay kalabildi.
 
Yer darlığı bahane edilerek bugün sabah saat 06.00`da tekrar sevk edildi. Ancak bu seferki sevk sanki memleketinde kaldığı 3 aylık sürenin ağır faturası idi... Yetiş  memleketinden 1000 km uzaklıktaki Kocaeli Cezaevine sevk edildi.

Mahkum yakınları bu sevk`e isyan ederek bu şekilde kendilerinin de cezalandırıldığını ifade ettiler. Yetkililere seslenen mahkum yakınları,  "Madem çocuklarımızı, babamızı, eşimizi, kardeşimizi bize vermiyorsunuz bari sevkleri durdurun! tüm mahkumları memleketlerine gönderin hiç olmasa ayda bir görelim" ifadelerini kullandılar.

Yetiş`in  yaşlı ane ve babası, Kahta`dan Adıyaman merkeze ancak ayda bir giderek çocuklarını görebildiklerini 1000 kilometrelik yolu ise hiç bir zaman katedemeyeceklerini belirterek çocuklarının sevkine neden olay kişi ve kurumları Allah`a havale ettiklerini söylediler.
 
Sabahın erken saatlerinde ceza evinin önünde toplanan Mustafa Yetiş`in yakınları polis tarafından rahatsız edildiklerini iddia ettiler. Cezaevi önüne gelen devriye arabası burada durmanın yasak olduğunu söyleyerek orada bulunanların kimlik bilgilerini aldı. Daha sonra telefon ile merkezi arayan polis memurunun sanki "bir olay varmış gibi" mahkûm yakınlarını tahrik etmek amacıyla terörle mücadele ekiplerine haber vermesi üzerine cezaevinin önüne zırhlı araç gönderildi.

Neydi Mustafa Yetiş`in Suçu?
Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede yer alan suçlar şu şekilde sıralanmıştı:
1.Hz. Muhammed`in (S.A.V.) kutlu doğumu münasebetiyle Kutlu Doğum Etkinliği düzenlemek.
2. Dernek açmak.
3. Bismillahirrahmanirrahim ile başlayıp "Allaha emanet olun" yazılı A-4 kâğıdı.
4. Kudüs hakkında basın açıklaması yapmak.
5.Kutsal kitabımız Kuran`ı Kerim`in yakılmasını protesto için basın açıklaması yapmak.
6.Hz. Fatıma`nın (r.a) doğum gününü anmak.
7. Gazze`de katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılmak.
8.Bir sahabenin türbesine ziyarette bulunmak.
9.Üniversite okuyan öğrencilere yardımcı olmak. Öğrencilere gıda yardımı yapmak.
10. Bir hastayı ziyaret etmek daha sonra taziyesine gitmek.
(Cemil Özdaş-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir