• DOLAR 32.464
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2438.44
  • ...
3 Bin Yıllık Tarih Gün Yüzüne Çıkmayı Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Kevenli (Şuşanıs) köyünün 2 km kuzey batısında bulunan üç bin yıllık geçmişe sahip Urartu Uç Kalesi, toprağın altında gün yüzüne çıkmayı bekliyor. Bir benzerinin köyün 3 km güney doğusunda tarihi Yedi Kilise Köyü Yonca Tepe`de çıkan Urartu uç kalesinin Kevenli köyündeki örneği ile ilgili bir çalışmanın yapılmaması köylülerin tepkisine neden oluyor.
 
Köy sakinlerinden Osman Tuğrul, daha önce köylerinde Urartu ve Ermenilerden kalma tarihi eserlerin olduğunu söyleyerek, "Hatırlıyorum, daha önce buranın duvarı vardı. Pencereleri, kubbeleri falan vardı. Devlet sahip çıkmadığı için çapulcular gelip buraları kazıyordu. Yetkililerden ricamız buranın halka açılmasını ve sahip çıkılmasını istiyoruz" dedi.
 
Yedi Kilise köyünde yapılan kazı çalışmalarını hatırlatan Ahmet Birlik ise, "Daha önce burada odalar vardı. Ama yıkıntılar üzerine gelmiş. Kültür Bakanlığı tarafından burada bir çalışma yapılırsa çok iyi olur. Nasıl ki, Yedi Kilise`de çalışma yapıldıysa, oradaki eserler gün yüzüne çıkarıldıysa aynı eserler burada da var. Ama nedense burası kaderine terk edilmiş" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir