• DOLAR 32.522
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2420.556
  • ...
Hacı Adayları Salâvatlar Eşliğinde Uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersinliler, ilk Hac kafilesini Hz. Ebubekir Camii önünde düzenlenen programın ardından salavatlar eşliğinde uğurladı. Hac kafilesini uğurlamak için yapıla program Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından imamlardan oluşan ilahi grubu, yaklaşık yarım saat ilahiler seslendirdi.

Okunan ilahilerin ardından bir konuşma yapan Mersin İl Müftüsü Ali Melek şunları söyledi, "Bizi yaratan Yüce Rabbimiz, birçok emirlerini yerine getirmemiz ve bu vesile ile kendisine yakın olmamız, rızasına ulaşmamız, sevgisini kazanmamız, ihsanına ermemiz için farzlar yapmak üzere bizleri sorumlu tutmuştur. Yüce dinimizin temel esaslarından biri de hac ibadetidir. Rabbimizin, zengin olan kullarına farz kılmış olduğu bir emirdir. Allah bu imkânı kendilerine verdiği için tüm hacılarımızın şükretmesi lazım. Yaklaşık 16 bin kişi Mersin`imiz de ön kayıtta bulunmuştur. Bunlardan ancak 972 kişi bu yolculuğa çıkacak. Nice kardeşlerin gönülleri aşk ile o mübarek beldeye, yüce kitabımızın ayetlerinin nazil olduğu, sevgili peygamberimizin hayatının geçtiği, sahabeyi kiramın hayatının geçtiği, birçok sıkıntı ve birçok sevincin birlikte yaşandığı beldeye gitme arzusunda olduklarını çok iyi biliyorum. Bu vesile ile gidecek olan kardeşlerimize de Allah, gitmeyi nasip etsin."
Hacılardan isteğini dile getiren Melek, "sizlerden isteğimiz duadır. Çünkü hacıların duasının kabul olacağını Allah`ın Resulü söylüyor. Çocuklarımıza dua edin, insanlarımıza dua edin, kendiniz için neyi istiyorsanız, burada bulunanlar içinde dua ediniz. Zülüm ve haksızlık ortadan kalksın diye dua ediniz" diye konuştu.

Hacılarını uğurlamaya gelen hacı yakınları ise uğurlama sırasında duygulu anlar yaşadı.
(Osman Öksüz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir